Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Vraceni tekst 3

Jos su uvijek u svjezem sjecanju prvi“slobodi izbori“koji su se pojavili na uhodanom repertoaru balkanskog teatra farsnih igara .
Mnostvo automobila zatrpalo je uski prolaz naseg Malog Mista ispred Svecenikove rezidencije.
Moj nikada trijezni susjed koji je izasao da udahne svjezi zrak i uspout,rasirenih stopala, markira tockove ove vesele karavane u zastoju, rece mi da se tamo unutra odvija izborna prodika.
Znanica iz susjednog mjesta, odlazeci na nedeljnu misu, poljubila je zatvorena crkvena vrata jer se ispostavilo da se te nedjele glavnina crkvenih dusobriznika okuplja na Kaptolu buduce nam Metropole. A kad se proslih dana zbunjena obratila zupniku za savjet kome treba dati svoj glas na dolazecim izborima, usljedio je zustri odgovor: „Za koga nego za HDZ !“
Bila su to vremena kad je mali Ivica grabio sitnim koracima na Kaptol da poteze Kardinalovu suknju sa molbom da se sto prije jednim blagoslovom rastjera preostali zloduh iz Kocke.
Kad je Veliki Paranoik otpusten sa robije, umjesto da isprva bude smjesten u psihijatriju, poslan je u europsko srce Giuseppinine Istrie i njenih labinskih komunara, da bi Mussolinijevim nozem razrezao na komadice sve sto je jos od njega preostalo, i spakirao za bjelosvjetske daljine . Kad su se na njihova mjesta vec okupljale najezde zive i mrtve „dijasporne“ glasacke duse za veliki bakanal nadolazecih „slobodnih izbora.

I eto sad na okupu svega preostalog nakon punih 20 godina, i dodatnih svjezih snaga Mudrinica,Tedeschia i Kustraka koji ce promptno strazariti pred misijim rupama , uzvikujuci nedodirljivom Svetom Trojstvu Seksa Bajica Kosorice: : „Ne brinite za misice dok se u njihovim rupama jos uvijek nadje dosta rezervne hrane.“


Post je objavljen 23.02.2010. u 23:25 sati.