Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 180 ) - " Nova pravednost ne može se graditi s predstavnicima krupnog kapitala "

KRITIKA SVIMA

Ribić smatra da predstavnik Sindikata ne mora biti u predsjednikovom Gospodarskom savjetu, ali svejedno kritizira predsjednika zbog izbora.

- Zakonom o plaćama u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, koji je Hrvatski sabor usvojio 19. veljače, Vlada je srušila temeljne vrijednosti socijalnog partnerstva - rekao je Vilim Ribić, zamjenik predsjednice Matice hrvatskih sindikata, te je ustvrdio kako je Vlada tim zakonom narušila načela na kojima se zasniva politička plaća u civiliziranom svijetu, a to je ''za isti rad ista plaća''.

Ribić se požalio na to kako je Vlada predložila, a Sabor usvojio potpuno drugačiji tekst zakona od onoga koji je zaključen sa Gospodarsko-socijalnim vijećem, a po kojem bi se plaće postupno harmonizirale i na kraju izjednačile one u lokalnoj i one u javnoj upravi.

- Hebrang je poznat po osjećaju za pravednost, pa je tako svojedobno rekao kako je 'u tradiciji hrvatskog naroda da nosi u bolnicu poklone liječnicima', dok je Kalmeta intervenirao samo zbog svojeg Zadra, jer je tamo izvor sve njegove moći - rekao je Ribić optuživši njih dvojicu za presudni utjecaj na zakon, te je naglasio kako državni brod ne plovi ''zarezujući valove'' nego ''od vala do vala''.

Ribić nije kritizirao samo Vladu nego i predsjednika Ivu Josipovića rekavši: ''Nova pravednost ne može se graditi s predstavnicima krupnog kapitala. Je li time Josipović vratio dugove poslodavcima koji su možda financirali SDP i njegovu predsjedničku kampanju? To bi bilo vrlo loše jer bi to značilo da je hrvatskim društvom potpuno zavladao novac.''

Kritizirao je i Josipovićev Gospodarski savjet rekavši: ''Ja ne mislim da predstavnik sindikata mora nužno biti u Gospodarskom savjetu. On može biti, a ne mora biti, to je predsjednikova stvar. Novjo pravedosti treba dodati sadržaj. Nije moguće graditi novu pravednost sa ljudima koji misle da treba masovno otpuštati ljude, svaka čast iznimkama poput Cote i Ivankovića.'''

- Vladinim čelnicima jasno smo rekli - dok niste u stanju uspostaviti red među plaćama u državi, ne možete od nas tražiti nikakva odricanja - zaključio je Ribić.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 23.02.2010. u 21:06 sati.