Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potragaazasrecom

Marketing

Život bez brige

O čemu razmišljate upravo sada? Koliko zapravo različitih misli prolazi kroz vašu glavu?

Nešto o čemu se brinete?

Možda vas neki od jučerašnjih događanja proganja? Neko razočarenje?

Prošlotjedni bolovi u stomaku? Muči vas to kako je šef reagirao?

Imali ste prošli tjedan svađu s partnerom ili prijateljem i još uvijek se ne možete osloboditi osjećaja krivnje? Ili planirate malu slatku osvetu?

Možda ćete odgovoriti:“Ne, naravno da ne, nikad se toliko ne opterećujem prošlošću, pokušavam gledati na budućnost.“

Ako razmišljate o vikend tretmanu koji ste uplatili u nekim toplicama ili novcima koje uplaćujete u osiguranje vrlo ste pametni. Ali i jedni od rijetkih. Posebno razmišljate li na pozitivan i konstruktivan način.


Svejedno zabrinutost za budućnost ili prošlost – ne donosi vam nikakvo dobro.

Svoj život zarobljavate negativnim mislima i energiju trošite na ono loše što bi moglo ili je moglo biti. Pokušajte se orijentirati na sadašnji trenutak i živjeti život bez zabrinutosti. Sve što imate je ovo sada.

U ovom trenutku imate samo dva moguća scenarija:

Ili će vam se svidjeti ono što vas očekuje ili neće. Na većinu stvari u životu i tako ne možete utjecati. Nitko nema apsolutnu kontrolu nad svojim životom. Zbog toga nema potrebe da naglašavate svoju zabrinutost. Pokušajte se osloboditi briga.

Današnji dan, ovaj trenutak je veliki dar, u nekim jezicima npr. engleskom čak se riječ sadašnjost i poklon isto izgovaraju (present).

Zbog toga razmišljate li često o prošlim situacijama i načinu na koji ste reagirali ili ste zabrinuti oko budućih događaja, vjerojatno ćete propustiti čaroliju sadašnjeg trenutka. Pokušajte s ovim prijedlozima i odlučite započete živjeti život bez brige.

* Svjesno se potrudite da se fokusirate na ono što se događa sada. Što čujete, što vidite i kakav je miris? Kako se osjećate, ne jučer, ne sutra, sada?

* Prisjetite se da ćete u budućnosti ili uživati ili nećete. Na to malo možete utjecati, zbog toga iskoristite ovaj trenutak i uživajte.

* Prošlost je prošla i neće se vratiti, budućnost je nesigurna, usredotočite se na sadašnjost.

Post je objavljen 21.02.2010. u 18:15 sati.