Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Projekti pomoći nakon vojne akcije

Viši civilni predstavnik NATO-a veleposlanik Mark Sedwill posjetio je glavnog direktora Nezavisnog ravnateljstva lokalne uprave (IDLG) u Afganistanu, gospodina Jelanija Popala. Njih dvojica raspravaljala su o potanjima subnacionalne uprave i posebice pripreme za civilnu fazu operacije Moštarak.



IDLG se priprema za inicijalne programe i projekte u pokrajini Mardža nakon kraja vojne faze operacije u provinciji Helmand na jugu Afganistana. Program pomoći je ključni aspekt povećanih i poboljšanih državnih usluga u područjima gdje se uspostavi sigurnost. Implementiranje programa bit će nadgledano i koordinirano od strane IDLG-a u konzultacijama s guvernerom i lokalnim stanovništvom u svakom okrugu.

Uspjeh operacije u Mardži neće se dogoditi kroz vojnu fazu, nego u mjesecima koji slijede, kad stanovništvo srednjeg Helmanda osjeti učinke sigurnosti, bolje vladavine, pravde i ekonomskih mogućnosti. Veleposlanik Sedwill je izrazio svoju punu potporu za te planove i pohvalio afganistansko vodstvo za pokazanu spremnost na pomoć.


Post je objavljen 19.02.2010. u 15:34 sati.