Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 165 ) - ''Nakon pada Berlinskog zida komunisti su u Hrvatskoj nastavili vladati''

GORAN JURIŠIĆ

Iako autor knjige ''Pravo na borbu'' nije imao sreće oko dolaska nakladnika, knjigu je ipak bez problema predstavio sam.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održana je promocija prve knjige Gorana Jurišića. Riječ je o knjizi ''Pravo na borbu'' koja je prva od planiranih pet dijelova.

Autor ove knjige nikako nije imao sreću oko promocije jer mu nakladnik nije mogao doći, pa je knjigu morao predstaviti sam. Ipak naglasak je stavio na to da je knjiga objavljena zahvaljujući Udruzi građana Erek iz Županje jer su ga svi nakladnici u Zagrebu odbijali s objašnjenjem kako tema njegove knjige nije nešto što zanima čitateljstvo.

- Mogu na kraju biti zadovoljan da mi je uopće netko htio tiskati knjigu s obzirom na temu koja je ovdje obrađena. U svih pet knjiga obrađena je kompletna povijest pojma komunizma i komunističkih zločina koji su uz to poviješću povezani. Od Karla Marxa i Manifesta komunističke partije, pa sve do pada Berlinskog zida obrađeno je u knjigama, uključujući i postkomunističko razdoblje . Na primjer u Hrvatskoj posljednjih 20 godina, znamo da je komunizam u Europi 1989. godine doživio opći slom, međutim u mnogim istočnoeuropskim zemljama, pa i u Hrvatskoj su komunisti ostali na vlasti u kontinuitetu - rekao je Goran Jurišić, te je dodao: ''Devedesetih godina su insidenti komunizma i bivši komunisti preuzeli vlast od bivših komunista, a nakon drugih demokratskih promjena 2000. godine su opet bivši komunisti preuzeli vlast od bivših komunista. To kolo se opet okreće i izgleda kao da je potreban neki čarobni štapić da bi se izvuklo iz toga, da bi na vlast došli ljudi koji nisu nikad bili komunisti. U Hrvatskoj nema naznaka da će se nešto u tom pogledu promijeniti.''

Autor je naglasio kako smatra da je tema komunizma nedovoljno istražena, a kako se pri pisanju koristio dokumentima, brojnim dokumentarcima, člancima iz novina i slično. Promocija njegove knjige se nastavlja, a predstavit će je diljem Hrvatske.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket




Post je objavljen 16.02.2010. u 00:06 sati.