Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Zašto " Nitkov " ne može biti Jure Radić?

NITKOV I PROPALICA


Image and video hosting by TinyPic

Što zajedničko imaju nitkov i propalica, kako narod definira nitkova i propalicu, jedan operira na mikro a drugi na makro razini.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Jednostavno, Jure Radić zapošljava tisuće radnika, IGH u susjednoj državi sudjeluje u poslovnom poduhvatu stoljeća dok " nitkov " žica novce od urara do staklara, dakle " nitkov " dijeluje kao parazit u odnosu na društvo.



Može li " Nitkov " biti Aco Stanković?



Kako bi udovoljili žejama koje je na TV postaji proklamirao " nitkov ", namjerno nećemo donijeti njegovo pravo ime. Naposljetku zar " nitkov " kao zamjena za ime nije riječitije od bilo kakvog pravog imena, odnosno prezimena?

Nitkov, bi, jednostavnim tumačenjem, trebala biti ona osoba koja društvu ne predstavlja ništa osim parazitskih sklonosti, sklonosti kakve imaju bardovi Hrvatske televizije, poput Stankovića, te, srećom, već duže vrijeme odsutnog Latina, i jedan i drugi zahvaljujući suludom zakonu mjesečnim haračem, putem TV pretplate, indirektno pune svoje džepove. Njihova plaća usprkos recesiji ne stagnira, ovce to možda ne vide, ali narod zna.

Dakle, zašto " nitkov " ne može biti Aco Stanković, Aco Stanković živi na račun ogromne većine hrvatskih građana, Aco Stanković uživa blagodati glavarine koju HTV desetljećima ubire od osiromašenih građana, " Nitkov " djeluje na uži krug ljudi, on umjesto glavarine uvodi " žicarinu ", kao novu vrstu performansa, odnosno umjetnost pljačkanja , kako bi svoju umjetnost, koja to nije, održao na životu.

Kako bi malo približili neukom puku poruku koju " Nitkov " šalje puku, moramo prije svega definirati pojam " nitkov ", naime, nitkov, jednostavnim riječnikom rečeno, bio bi propalica.

Drugim riječima, dok Radić gradi, propalica žica.




" Nitkov " na mikro razini, propalica na globalnoj pozornici





Ako ovako definiramo " nitkova " , onda " Nitkov " i Aco Stanković imaju mnogo dodirnih točaka, iako se one na prvi pogled ne vide. " Nitkov " izgleda kao da ga je " nanesla njemačka poplava ", nije zgodan, dapače, prema vlastitom priznanju, neugledna je osob,a što pak znači da hrvatski puk ima sreću, naime odjeća ne štiti samo jednog čoveka od hladnoće, već i kameru od sramote. S druge strane Aco je asketski građen, mladoliki, stasit muškarac, nekoć davno, vrlo vjerojatno, imao je dugu kosu osebujne frizure, lijepi Aco voli isto takve žene, voli brze automobile i voli umjetnost, pogotovo ako ta umjetnost uključujue ovce za šišanje, dakle Aco je i kulturno obrazovana osoba.

Kako onda Aco i " Nitkov " mogu imati zajedničkih interesa kada su tako različiti, a opet toliko isti?

" Nitkov " operira u provinciji, on hodočasti od urara do urara, od obrtnika do obrtnika, uglavnom zaposjedajući male poduzetnike, Aco je globalni igrač, razinu na kojoj dijeluje " Nitkov ", Aco je odavno prerastao. Aco dolazi puku u pohode preko TV ekrana, dolazi u svaki dom, kako u domove onih koji ga ne žele tako i u domove onih građana koji u njemu vide medijsku ikonu. Aco je jedan od rijetkih ljudi, u svijetu uopće, sposobnih da vam " peneze " vuče iz džepova ostavljajući vas u uvjerenju da to radi zbog vašeg osobnog probitka.

Vratimo se za trenutak definiciji pojma " nitkov ", dakle, nitkov bi bio propalica. Ako Aco nije " Nitkov ", je li Aco onda propalica?

NITKOV I PROPALICA

Post je objavljen 14.02.2010. u 15:52 sati.