Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska liga Lagvić - 8. kolo (NAJMLAĐI)


8. zimsla liga Lagvić - 8. kolo -


Na ovom kolu sam se odlučio za Nordic Walking. Na odluku je utjecalo bodovanje za Pedinu kombinaciju. Obzirom da se boduju tri najbolja vremena iz svake kategorije (cesta i Nordic), a za cestu već imam četiri rezultata, maksimalan broj bodova mogu "izvući" ako odem na Nordic.
Proučio sam što i kako to rade najuspješniji (da im sada ne navodim imena, imate dolje link). Najuspješniji prvo otrče tri utrke na Nordicu, pretpostavljam jer je tada suho, odnosno bez snijega, pa kasnije tri ceste i onda popravljaju gdje je potrebno. To bi mi mogla biti taktika za slijedeću godinu.

Obzirom da je odluka donesena, prikladno sam se obukao. Na noge idu tenisice dobrih "ripni", koje će dobro "držati" na snijegu. Ponosan sam na njih i budem napravio jedan post o njima.

Na prvom dijelu staze je snijeg ugažen tako da tenisice proklizavaju, a djelomično bude i leda. Na takvom terenu gdje sam na mjestu napravio tri koraka me je pretekao Silent Dob. Dok smo trčali, jedno vrijeme je ispred mene bio Robert O. (aka teflonski), koji je imao nekakve "žabice", odnosno male dereze, koje je kupio u Intersparu. Ovo je preporuka za kupnju. Gledao sam ih kasnije i zbilja mi se čini dobar omjer uloženog novca i dobijene vrijednosti. Na ovakvom terenu su zbilja korisne.

Do Kraljičinog Zdenca su me pretekla još dva trkača, od kojih je jedan Pelac (aka Lacpe). U tom dijelu se i podloga mijenja. Snijeg postaje mekši i dublji, pogotovo nakon Kraljičinog Zdenca. Tu su moje Speed Cross 2 došle više do izražaja, no puni dojam je zamućen mojim umorom. To je standardni dio gdje usporim jer se uzbrdica poveća, a ja usporim.

Nakon prelaska vodotoka i izlaska na Mrcinu, podloga se opet mjenja. Snijeg postaje mekan i unatoč dobrim "ripnama" noge znaju proklizati. Snijeg je dublji i gazim po tuđim tragovima. U kasnijem dijelu dubina snijega bude i iznad koljena (možda zato jer sam mali). Gamaše su bile od koristi. Trka je već davno "prerasla" u brzo planinarenje. Uspješno prestižem 70-godišnje planinare. Cijelo vrijeme vidim trkača ispred sebe i povremeno se ta udaljenost smanjuje. To me motivira. Zavaravam sam sebe da ga možda mogu uhvatiti na nekim višim dijelovima. Ovim putem prolazim prilično često u zadnje vrijeme (Mrak kombinacija i Lagvić Nordic), no i dalje mi se čini dugačak. Izlazim na cestu, prolazim pored 11. stupa, gazim stazom kojom se penjemo na Gelender. Sve je poznato, a opet drugačije nego prošli puta. Snijeg je dubok. Propadam i uspinjem se. Gubim vrijeme i umaram se, no staza je ista i za one ispred mene i za one iza mene.

Dolazim do kockica i završnog uspona. U forsiranju tog završnog dijela prestižem neke trkače, iako je to potpuno nebitno. Zapravo se natječem sam sa sobom. Osim poretka, na bodove utjeće i prolazno vrijeme (čini mi se da sam to negdje vidio u formuli). Trebalo bi g. Bandića zamoliti da i to asfaltira. Teško mi je trčati po tim kockama. Makar asfaltirao samo jedan mali dio. Bilo bi lakše i s bikeom doći na vrh. Moja mala ima tanke gume. I nemojte mi spominjati ekologiju, pa, nalazimo se u šumi! Haloooo!
A i ti skijaši na stazi! Jel se ja njima prešetavam po spustu? Gospođo, kupite si mekše pance i ne glumite mi žrtvu na skijanju.
Potpuno zadihan preskačem zadnje tri stepenice i hvatam Gelender. Od umora i dahtanja ne čujem ništa.
Pribranost i riječi dolaze tek kasnije.

Bože, blagoslovi onu našu tajnicu i njezine napitke. Ako imaš prazno mjesto u raju, stavi je u kuhinju.
A i za Zakonitu imaj milosti, jer mi doveze auto na vrh. Jest da uništi romantiku povratka kroz šumu, ali komformizam mi već neko vrijeme nije mrzak.
I oprosti mi odlaske u birtiju kod Mlinarice, kaj mogu kad je tamo ekipa.


Temperatura na Lagviću: -3°C

Distance: 5,54 km - moje mjerenje. Službena kilometraža je 5,6 km.
Time: 0:58:34
Avg HR: 161
Max HR: 178
Avg pace: 10:28 min/km (5,6km); 10:34 min/km (5,54km)

Na nižem linku možete vidjeti mnogo zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, ...
8. zimska liga Lagvić

Rezultati:
Rezultati osmog kola
Poredak

Galerije:
Maksimilijan


Post je objavljen 14.02.2010. u 23:55 sati.