Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 160 ) - Unatoč nevremenu prosvjed za Varšavsku

''NE DAMO VARŠAVSKU!''

U organizaciji Prava na grad i Zelene akcije održan je dugoočekivani, ali zasigurno ne i posljednji prosvjed za Varšavsku ulicu.

Unatoč niskim temperaturama tisuće prosvjednika okupilo se u Varšavskoj ulici u borbi da zaustave Tomu Horvatičića i njegovu Hoto grupu u gradnji podzemnih garaža koje bi ulaz imale upravo u ovoj ulici. Na mjesto gdje bi trebali početi radovi prosvjednici su postavili Trojanskog konja sa željom da pokažu kako neće dopustiti da netko uđe u Varšavsku na takav način i da je uzme građanima.

- Ovo je prvi projekt i prvi šoping centar kojem se rampa dopušta sa javne površine. Drugi presedan koji bi im dali ovom ulicom jest da se uzme pješačka zona koja u ovom gradu nije proširena već više od 35 godina i umjesto da se proširuje ona bi se ovim slučajem smanjila. Da stvar bude još perverznija, to sve će platiti građani grada Zagreba i porezni obveznici - objasnio je u čemu je problem predsjednik Zelene liste Tomislav Tomašević.

Tomašević je rekao i kako od gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića traže da se vrati stari urbanistički plan, kako se ovakvo što ne bi dopustilo više nikad u centru Zagreba. Naglasio je građanima i da je 55 000 Zagrepčana potpisalo peticiju, ali da to vlastima ništa ne znači, te ih je pozvao da se prijave za živi zid u kontejnerima jer će ulicu čuvati koliko god to bude potrebno, a građani su pozvani i da daju donacije jer kontejneri koštaju, a očekuju i velike kazne od komunalnih inspektora zbog nedopuštenog postavljanja kontejnera.

- Mi smo branitelji Cvjetnog placa,mi smo posljednji branitelji grada Zagreba, jer ovo je naša ulica, Cvjetni plac je naš plac i Zagreb je naš grad! Mi smo Zagreb i nitko nam to ne može oduzeti, niti uništiti. Kaže se ako ima volje ima i načina i zato zahtjevamo da odgovorni iznađu hrabrosti za političku volju koja će onda sigurno naći načina da se ova situacija zaustavi - naglasila je glumica Urša Raukar.

Prisutnima se obratio i predsjednik Transparency International Hrvatska Zorislav Antun Petrović koji je rekao kako odgovorna vlast čuva imovinu građana, kako ona brine o građanima, a ne o investitorima. Neven Šimac je rekao da ako se okrenemo u svoju prošlost vidimo samo niz crnih rupa i kako ne smiju dati još jednu rupu u Varšavskoj. Na prosvjedu su među mnoštvom prosvjednika bili i Josip Kregar i Mirela Holy iz SDP-a.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 10.02.2010. u 21:09 sati.