Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kickboksači - humanitarci


U Osijeku djeluju umrežene udruge - Kickboxing klub "Viktoria - Hrvatski sokol" i Udruga za rad s djecom i mladima "Novi Grad" i nositelji su projekta "Protiv poroka ulice". Cilj je činiti dobro djeci i mladima, planskim osmišljavanjem slobodnog vremena uz razne sportsko - rekreativne i edukativne aktivnosti sa željom pomoći djeci, mladima i obiteljima u borbi protiv poroka ulice i neutraliziranju međugeneracijskog nerazumijevanja.

Koordinator udruga Vjekoslav Beck, inače kickboxing trener u KBK "Viktoria - Hrvatski sokol" organizirao je četverodnevno studijsko putovanje na kojem je sudjelovao dr. Slobodan Lang (poznati humanist, izvanredni profesor Socijalne medicine i Organizacije zdravstvene skrbi na Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar", profesor Medicinskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, podpredsjednik Hrvatskog društva za javno zdravstvo, član Odbora za ljudska prava i mir Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti) i Branko Čulo (poznati hodočasnik i humanist koji je u projektu "Lanac istine o Domovinskom ratu" prepješačio više od 10 000 km).

Kao branitelji dragovoljci, koji su 28. listopada 1991. bili sudionici konvoja "Libertas" te probijali pomorsku blokadu i dostavljali neophodnu humanitarnu pomoć okupiranom Dubrovniku, te ostali u gradu kao aktivni učesnici u ustroju obrane, bili su 2. i 3. veljače gosti grada Dubrovnika i gradonačelnika dr. Andre Vlahušića na veličanstvenoj proslavi Svetog Vlahe - zaštitnika grada.

U srijedu 3. veljače popodne u organizaciji branitelja dragovoljca Mate Šalinovića iz Vrgorca, aktivnog u zajednici "Cenacolo", održan je višesatni radni posjet koji se sastojao u upoznavanju s radom zajednice, razgledanja objekata te izmjena iskustava s članovima i mogućnostima suradnje te povezivanja projekta sa zajednicom "Cenacolo". Naglašena je mogućnost sudjelovanja članova zajednice "Cenakolo" u svjedočanstvima - pomoć mladima i obiteljima u teškoćama s problemima ovisnosti.

U večernjim satima održan je radni sastanak s gosp. Draganom Vidovićem, voditeljem kluba borilačkih vještina "Ippon" iz Mostara, te dogovoren nastavak suradnje bratskih klubova KBK "Viktora - Hrvatski sokol" i Kluba borilačkih vještina "Ippon" iz Mostara.

U četvrtak, 4. veljače, nakon jutarnje mise u župnoj crkvi Sv. Jakova apostola u Međugorju održan je radni doručak s franjevcima, te sastanak s fra Svetislavom Kraljevićem, voditeljem Ustanove za predškolski odgoj i socijalnu skrb "Majčino selo" - dom za nezbrinutu djecu. Tema sastanka je bila "djeca, mladi i obitelj, te mogućnosti činjenja dobra".

Pri povratku, sudionici putovanja imali su ugodne spontane susrete s braniteljima, kulturnim djelatnicima (Jakov Sedlar i akademski slikar Josip Škelja) i prijateljima.

Lijepo, zar ne?









Post je objavljen 05.02.2010. u 23:59 sati.