Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antiglobalist

Marketing

Europske "liberalne" maske počele su padati...

Prošli put sam spomenuo prijedlog novog Britanskog zakona o jednakosti, ili jednakom postupnja, tzv. "equality bill". U svojem izvornom obliku taj zakon ima nezamislive diktatorske odredbe - neke religijske institucije bile bi automatski zabranjene jer za određene svoje pozicije uzimaju samo muškarce ili samo žene, kao što npr. Katolička crkva reda samo muškarce za svećenike. Dalje novi zakon bi zabranio sve vjerske institucije koje ne vjenčavaju homoseksualne parove! Taj zakon je još uvijek u parlamentarnoj proceduri i rasprava nije gotovo (što se može ovdje pratit); koji će amandmani biti prihvaćeni još nije sasvim izvjesno.

Recimo da ovaj put takav zakon ipak ne bude prihvaćen, mislite li da će oni odustati?, naravno da neće. Vratit će se za 5, za 10, za 15 godina i pokušati opet. Tu leži prava opasnost. Dobronamjerni ljudi često sa najboljim namjerama glasuju za liberalne političke opcije, a te opcije pokazuju tek kasnije svoje pravo lice kao u ovom slučaju.

Ovaj Britanski slučaj neka posluži kao opomena. To je prava pouka o tome koliko su takvi lobiji bez skrupula; koje li samo drskosti imaju da u 21. stoljeću zabranjuju tisućljetne religijske institucije. Nemojte mislit da se radi o zabuni i da oni nisu tako loši kao što se iz ovoga čini, nemojte se zavaravat: Već su po sadašnjim zakonima zatvorili katoličke ustanove za posvojenje djece jer one naravno nisu mogle pristati na to da djecu daju homoseksualnim parovima. Te zabrane se već događaju i dogodile su se ove godine:

After 120 Years of Service UK Catholic Adoption Agency Forced to Close Doors Over Forced Gay Adoptions

MANCHESTER, England, June 6, 2008 (LifeSiteNews.com) - The Catholic Children's Rescue Service, in the Diocese of Salford, has become the first Catholic adoption agency in the country to stop finding new homes for children because of the Government's new homosexual equality laws.

The agency, in continual operation since 1886, was closely linked with the diocese and supported in its work by funds collected in the local parishes.

The Equality Act, which comes into effect on New Year's Day, forbids discrimination in the provision of goods and services on the basis of sexual orientation. The law was forced through Parliament last year despite past Prime Minister Tony Blair's recommendation that Catholic adoption agencies be exempted from the rules. (...)(izvor)

Ako se nastavi glasati za liberalne opcije (u što svakako spada SDP a sa starim premijerom i novom premjerkom na čelu sve bliži je tome i HDZ) tada bi jednoumlje do jučer nezamislivo na zapadu moglo brzo opet stići i do nas. Da ne ispadne da samo ja o tome pišem, bilo je prošli tjedan o tome govora i u Glasu Koncila sa naslovom "Uime nediskriminacije - diskriminacija":

Image and video hosting by TinyPic


EDIT: Upravo čitam da je i Papa Benedikt XVI uputio oštru uputu biskupima Engleske i Wales-a: "Vaša zemlja je dobro poznata po svojoj čvrstoj opredjeljenosti za jednakim mogućnostima za sve članove društva. Ali kao što ste primjetili, posljedica nekih od tih zakona pisanih za tu namjenu je nametanje nepravednih ograničenja na slobodu religijskih zajednica da djeluju u skladu sa svojim uvjerenjima. U nekim aspektima se dapače krši naravni zakon... (izvor: catholicherald 1.2.2010)

--edit: vezano--
Čemu žurba u EU?, pričekajmo!
Europska Unija poništava demokraciju
Medijska manipulacija zbog EU
Kvazi-sloboda u EU
Nekoliko razloga protiv EU
Agresivno nametanje GMO hrane

Post je objavljen 02.02.2010. u 11:20 sati.