Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Čitava Svijećnica za tetkičino zdravlje!



Vjerojatno svatko od nas u životu ima barem jednu osobu, koja ga je neizmjerno "zadužila"! Ali u onom izvornom, pavlovskom smislu - nikomu ništa ne budite dužni, osim da ljubite jedni druge!

Tako je i mene moja teta Draga čitavog života neizmjerno ljubila i bezrezervno podržavala u svim mojim često otkačenim idejama i projektima...

Kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji jedna žena, a svaku uspješnu ženu - slijedi mnoštvo muškaraca : )
No, iza mene, i svega što jesam, uz naravno čitavu obitelj stoji skromna i jednostavna - teta Draga. Čije veliko srce je nerazdvojno utkano u čitav moj život, i kao što sam joj u jednoj staroj pjesmi napisala "Neuzvrativa ljubav"...

Neuzvrativa ljubav

Tvoja je ljubav svuda oko nas,
okružuje nas i grije,
teško je naći nešto
u čemu ona nije:
u sobama koje si nebrojeno puta
redila i usisivala,
u našoj odjeći,
koju si prala, peglala,
i gumbićima koje si prišivala...
U predškolskom vjeronauku
na koji si nas vodila
kad smo bili mali,
i svim onim crkvama:
Frankopanskoj, Blaževoj, katedrali...
U zagrebačkim parkovima
blizu našeg stana,
u kojima si nas brižno čuvala
svakog dana.
U toplim dekama,
kojima si nas zaspale pokrivala
kad bi noću hladno postalo,
u tvojoj brizi i iščekivanju,
kada bi neko od nas
predugo vani ostalo.
U toplom jutarnjem čaju
koji si nam nudila,
odmah nakon što bi nas
za školu probudila.
U vjeri koju si nam usadila,
i svemu, draga tetkice
što si za nas osjećala i radila.
Hvala ti na svemu
što si učinila za nas
i što činiš i dan danas.
Nemoguće je sada sve to opisati,
ali tvoja ljubav i dobrota
iz naših srca i sjećanja
nikada se neće izbrisati.
29.7.1990.
(Drina, prije 20-ak godina...)

Neuzvrativa ljubav

Uglavnom, ona je uz mene čitavog života, bila je uz mene kad sam po povratku iz Venecije, donijela p. Luki čudesnu štolu, kojom je nakon 3 godine ponovo počeo služiti svakodnevne sv. mise...(v. gornju fotku)

Pri odlasku u misije, čak mi je darovala veliki crveni kofer, žalosna zbog rastanka, ali sretna što svojim odlaskom ispunjavam i njenu staru životnu čežnju...



Moja prijateljica je stanovala s njom, moji roditelji, braća i snahe su bili uz nju, ali nekako smo najviše nedostajale ja njoj, i ona meni!


I evo nas konačno - opet zajedno! U još većem broju : )

U moje dvije misijske godine, ja sam drastično smršavila, zbog novog načina života i novog načina ishrane (uglavnom, riža, banane i dr.tropsko voće : ) , ali i ona u Zagrebu, tako da nam je odvojeni život godio samo u dijetalnom smislu : )


Ona uskoro treba napuniti 81. godinu, i za koji dan - 43 godine svog zagrebačkog života s našom obitelji (moji su 25. siječnja proslavili 44. godišnjicu braka!)!

Godine su tu, a s njima i zdravstveni problemi...



Ja sam ponovo trebala dalje, dok je ona još bila dovoljno dobro, za ostati samo sa mojima, već sam imala sve dogovoreno i kupljenu kartu za Veneciju, ali Bog je odlučio da jednostavno moram ostati s njom, barem još neko vrijeme...



Budite i vi s nama u molitvi, paleći sutra svijeće za Svijećnicu, pomolite se za njeno zdravlje - mi Ćavari dugo živimo, sestra moga djeda je živjela 102. godine, pa vjerujem da može i ona bar još koje desetljeće! Samo da prođu trenutačne poteškoće i sve lijepo uspije!

Pomolite se i vi s nama! Svojim riječima, ili molitvama koje ovih dana rado zajednički molimo, iz našeg novog molitvenika velikih slova "Izvor utjehe":

U bolesti - predanje u volju Božju

Gospodine, Isuse Kriste, iz ljubavi prema tebi i na slavu tvojega Božanskog veličanstva, primam drage volje iz očinske tvoje ruke ovu svoju bolest, kao kapljice tvojega pregorkoga kaleža, što si ga ispio u vrijeme svoje muke, i s tobom govorim: ako me ne mogu ove kapljice moje bolesti mimoići, nego treba da ih ispijem, neka bude tvoja volja!

O predobrostivi Isuse! Niti želim život, niti smrt, nego samo ugoditi presvetoj tvojoj volji. Ako hoćeš da umrem, primi, preslatki Isuse, moju dušu. Ako pak hoćeš da dulje živim, odlučujem, s tvojom milošću, da ću i sve ostalo vrijeme svojega života posvetiti tvojoj službi.

Preslatki Gospodine Isuse, zajedno s onom ljubavi kojom si ti na križu prinio sebe vječnom Ocu, i ja prinosim tebi svoje srce da se po meni i na meni ispuni tvoja presveta volja. Amen."

Za bolesnika

Isuse, Gospodine i Bože!
Sluga je tvoj koga ljubiš bolestan. Ne daj da mu ova bolest bude smrtonosna, nego da služi tebi na čast, a njoj na duševno spasenje. Podijeli bolesnici ustrpljivost, a svima koji ju služe pravu ljubav, da prigodom te bolesti i ona i oni zasluže mnogo za život vječni. "

Ili devetnicu pobijenim širokobriješkim mučenicima, koju smo ovih dana započele, koje je ona i osobno poznavala, a čiji se blagdan slavi 7. veljače:

Širokobriješki mučenici i devetnica

Post je objavljen 01.02.2010. u 22:21 sati.