Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska liga Lagvić - 7. kolo (METUZALEMI)



Kraj je siječnja. Rimski maraton je za mjesec i pol. Treninge nisam radio od studenog. Odnosno, od jučer. U subotu sam mislio otići na zajednički trening, no, zaspao sam. Otišao sam kasnije, kada se ekipa vraćala. Otrčao sam 13 kilometara. Prvih sedam u rekreativnom tempu, a onda sam ubrzao. U nedjelju, na startu, sam znao da želim ići cestom, jer je dulje, a moram razmišljati da "nabijam" duljinu, kako god smiješno to zvučalo.

Na startu sam se pozicionirao uz trkače za koje sam znao da su u mojoj kategoriji. Time sam se "držao" da ne krenem prebrzo u početku. Na cesti je bilo par centimetara snijega. Dovoljno da moje cestovne tenisice proklizavaju. To proklizavanje me je pratilo tijekom cijele utrke. Povremeno se na tenisicu nahvata snijeg s donje strane, pa bude kao da trčim po nekim poluvaljcima. Prilično zamorno.
Slušam komentare trkača iza mene: "Kaj mi ovo treba? Imam već šest liga iza sebe. Kaj se "koljem"? Bolje da usporim i da imam trening i tak ne mogu napraviti dobro vrijeme." Dođe mi da usporim i da se prepustim tom duhu posrnulosti. S druge strane, možda je ovo prilika da budem bolji od "posrnulih". Osim toga, nisam došao da se ne natječem. Odlučujem da ću, unatoč uvjetima, ostati dosljedan i pokušati biti što je moguće bolji.
Kilometri prolaze. Na jačim uzbrdicama usporavam. Prestižu me. Na ravnijim dijelovima "vučem" i pokušavam nadoknaditi izgubljeno.
Približavamo se Svetom Jakobu. Nekak' si "brijem" da tko me je prestigao, prestigao me je, ali nakon te točke više ne dam. No, ovaj put to baš nije išlo tako. Unatoč trudu i ubrzavanjima, bilo je trkača koji su me uvjerljivo prestigli. Kao da su imali sprinterice s čavlima. Dok moje noge proklizavaju, njihove su išle kao da nema snijega. U zadnjih dva kilometra su me četvorica stigla. No, i ovaj put sam imao zanimljiv finish fight.
Dubravko M. me je prestigao negdje iza Sv. Jakoba. Jednostavno je bolje vukao po snijegu. Onda dolazi dio prije Tomislavovog doma, kad su ralice već počele čistiti. Sustižem ga na ravnom dijelu kod Tomislavca i na cesti ga i prestižem, no moja radost nije dugo trajala. Dolaskom na zadnji uspon, gdje su kocke, dobro pokrivene snijegom, bolje je "grabio" uzbrdo po tom snijegu, uz manje proklizavanja i stekao prednost koju nisam stigao nadoknaditi na ravnini prije cilja. Dobar fight.

Radost u srcu, a toplina u tijelu dolazi tek kasnije, kad sam se okrijepio Žaninom juhom, pa Žaninim kuhanim vinom i na kraju, da se ne zapijem Žaninim toplim čajem.
Kad već toliko spominjem Žanu, moram priznati da mi ta njena okrijepa puno znači. Zbilja zagrije i tijelo i dušu. Mislim, okrijepa, a ne Žana. Mislim, okrijepa zagrije tijelo, a Žana dušu. naughty Žana, hvala u ime svih trkača na tvojim toplim pripravcima i ranom ustajanju da to pripremiš.


Temperatura na Lagviću: -x°C
Temperatura na Gelenderu: -x°C

Distance: 9,04 km - moje mjerenje. Službena kilometraža je 9,2 km.
Time: 1:04:55
Avg HR: 165
Max HR: 179
Avg pace: 7:03 min/km (9,2km); 7:10 min/km (9,04km)

Na nižem linku možete vidjeti mnogo zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, ...
8. zimska liga Lagvić

Rezultati:
Rezultati sedmog kola

Galerije:
Vanja P.


Post je objavljen 31.01.2010. u 23:55 sati.