Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 146 ) - " Stoljeće ljevičarskih laži hrvatskom narodu "

KNJIGA KOJU MORATE IMATI

Emil Čič je predstavio knjigu Geze Zakea koji piše o raznolikim aspektima ljevice, bilo da se radi o Europi ili o Hrvatskoj.

Petrinja je počela s kulturnim angažmanom za ovu godinu predstavljanjem knjige Geze Zakea ''Stoljeće ljevičarskih laži hrvatskom narodu'' u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Na predstavljanju se očekivao mali broj građana, no zanimanje je bilo daleko od toga pa je knjižnica bila puna. Kako posjetitelji knjižnice govore, gotovo jednodušno, ovo je knjiga koju naprosto morate imati.


" Nacisti i komunisti vrlo dobro surađivali "


 


Knjigu je predstavio Emil Čič koji je ujedno napisao i predgovor knjige. Naime, i sam je objasnio kako autor knjige ima 75 godina i kako mu nije tako lako dolaziti na promocije. Kroz nekoliko detalja iz knjige je objasnio koliko autor temeljito prolazi kroz povijest ''ljevičarstva'', ponajviše se naravno osvrnuvši na dvadeseto stoljeće.


Krenuo je od autorove spoznaje, nedavno prikazane i u dokumentarcu, kako je njemačka vojska bila ta koja je trenirala rusku vojsku, odnosno Staljinovu Crvenu armiju, što bi značilo da su se s jedne strane sukobili, a s druge strane surađivali ( vrlo vjerojatno kako se autor referira na razdoblje velikog prijateljstva i savezništva, Hitler-Staljin, odnosno pakta Molotov-Ribentrop iz 1939. godine op. a. ). Također je rekao kako je Benito Mussolini Duce bio jedno vrijeme urednik talijanskih novina, a zapravo je bio i britanski agent.


- Autor je u knjizi analizirao filozofske izvore komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma, što je pokazalo da su oni imali veliki izvor u Hegelijanizmu ( utjecaj G.W.F. Hegelove filozofije, osobito u Njemačkoj, gdje su se ubrzo formirale dvije struje "desna" i "lijeva", op. a. ) i da su nacizam, marksizam i fašizam također izrasli iz njega. Taj njihov aspekt je od Crkve bio osuđen kao heretički, i nacionasocijalistička partija jest ljevica jer je uzevši Hegela kao filozofski uzor, kao i fašisti, ideološki postala ljevica - rekao je Emil Čič.


O Thompsonu


Čič je također rekao i da su komunisti uvijek trebali dežurne neprijatelje kako bi bili na vlasti, a kako su sebe proglasili antifašistima, morali su Ustaše proglasiti fašistima.


Osvrnuo se i na najpopularnijeg hrvatskog glazbenika današnjice, te naglasio kako je autor izložio problem Thompsona u svojoj knjizi, te da to nije samo njegov problem nego problem domoljublja. U knjzi se spominje i zločinačka " pjesma ", " Jasenovac i Gradiška Stara ". te se navodi kako je pjesma " Gradiška Stara " komunistička podvala kako bi vodili propagandu protiv Thompsona.


Što u osnovi i jeste činjenica, naime, kako danas znamo, Marko Perković Thompson nikada nije pjevao tu pjesmu, ona je podvala, relativno uspjela, jednog portala i vlasnika tog portala, inače krajnje nesklonog Thompsonu.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 01.02.2010. u 00:04 sati.