Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković na konferenciji o Afganistanu, razgovarao s nizozemskim i britanskim dužnosnicima

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u četvrtak u Londonu na međunarodnoj konferenciji o Afganistanu i potvrdio predanost Hrvatske mirovnoj misiji u toj zemlji, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Hrvatska, kao dio snaga NATO-a, potvrdila je svoju predanost mirovnoj misiji u Afganistanu, gdje su napori usmjereni na izgradnju društva koje će biti sposobno na sebe preuzeti odgovornost za sigurnosno stanje zemlje, stoji u priopćenju.

Dodaje se da je jedan od ključnih elemenata u tom procesu formiranje nacionalnih sigurnosnih snaga te da hrvatska i afganistanska vlada ulažu velike napore kako bi afganistanska nacionalna obrana i policija mogle osigurati razvoj i napredak zemlje.

Hrvatska tome pridaje veliku važnost i drži kako je to najbolji način za postizanje uspjeha u provedbi mira i stabilnosti u toj zemlji. U ostvarivanju tih ciljeva, Hrvatska je sudjelovala od samih početaka, a po toj osnovi davat će svoj doprinos i u buduće, ističe se u priopćenju.

Na marginama konferencije ministar Jandroković sastao se sa nizozemskim ministrom vanjskih poslova Maximeom Verhagenom s kojim je razgovarao o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

Također je održao bilateralni sastanak s ministrom za Europu u britanskom ministarstvu vanjskih poslova Chrisom Bryantom koji je, stoji u priopćenju, uvjeren da će Hrvatska biti sljedeća, 28. članica Europske unije.

Britanski dužnosnik također je iskazao uvjerenost da će Hrvatska nastaviti s istim intenzitetom suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu, navodi se u priopćenju MVPEI-a.

Ovo je 1575. blog post na OPSA blogu

Post je objavljen 29.01.2010. u 09:44 sati.