Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Život pod Svilajom (Ante Tešija)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dragi moji Ogorani, ja san jedan od vas, koji san izrasta pod gordon Svilajon. Te davne pedeset i treće, u bijedi i jadu san se iskrca kako bi proživija najlipših petnaest godina života. Oša san i vratija se.
Ovo su priče o mom životu, a i vaš je bija sličan. Ja o mom znan sve, o vašem samo naslučujem, no siguran san, dok budete čitali moju knjigu, da će te se sitit svog ditinjstva, a vi mlađi sa gušton shvatit kako smo mi "jadnici" bez interneta i mobitela mogli uopće opstat.
Knjiga nije skupa, pomažete kupnjom našem Petru da održi ove web stranice, a virujte mi da će te često posegnut, u trenucima dosade, za ovom knjigom i čitati ju. Već san se uvjerija u to.
Jadan je čovik koji zaboravi svoju prošlost, svoje običaje i svoj zavičaj, a ja san sa svojin knjigama uradija svetu stvar, naše Ogorje san stavija među korice i ponudija mnogima na upoznavanje.
Ja san se tu rodija i tu ću skončat. Za mene je to najlipši kraj na kugli zemaljskoj, uradimo sve da nam Ogorje bude zahvalno. Ne zaboravimo oklen smo. Njegujmo uspomene i čuvajmo poštenu dušu našeg Ogorskog gorštaka koji je bija oličenje poštenja i vjere u svoje. Ima je malo, al' svoje! Vaš Ante Tešija (Preuzeto: www.ogorje.net)

Post je objavljen 25.01.2010. u 12:15 sati.