Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

DARINKO KOSOR PREDSJEDNIK HSLS-a U DONJEM MEĐIMURJU

Darinko Kosor predsjednik HSLS-a u okviru svoje posjete Koprivnici i Đurđevcu posjetio je i istočnomeđimurske ogranke HSLS-a. S njim su se susreli Vinko Cenko i Ivan Špicar (predsjednici ogranaka u Donjem Vidovcu i Kotoribi) te Blaženka Zvošec i Josip Grivec (potpredsjednica i predsjednik ŽV HSLS-a Međimurske županije).

Darinko Kosor se tom prilikom osvrnuo na trenutnu aktualnu situaciju u državi. Između ostalog je rekao:
„HSLS poštuje svaki ugovor, pa tako i koalicijski sporazum te ostaje dosljedni partner koalicije, no to ne znači da nećemo ukazivati na probleme i neriješena pitanja definirana u koalicijskom sporazumu. Politika mora odgovoriti na aktualnu problematiku i mi želimo raspravu o problemima naše države i iznalaženje rješenja. Moramo se suočiti s poteškoćama i tražiti način kako ih prevladati, moramo rješavati probleme kao što su brodogradilišta, prevelika i nedovoljno učinkovita državna uprava, racionalizacija lokalne samouprave i toliko potrebna decentralizacija. To su pitanja koja traže reakciju, odgovore i početak rješavanja. Bolje da to riješimo sami nego da nam rješava MMF ili netko drugi“.

Blaženka Zvošec upoznala ga je sa stranačkim aktivnostima te situacijom u HSLS-u Međimurja, a J. Grivec je najavio inicijative Međimurskog HSLS-a vezano uz decentralizaciju i racionalizaciju lokalne samouprave istaknuvši da je sreća za Međimurje što Međimurska županija, gradovi i općine u Međimurju imaju najracionalnije postavljene svoje službe u odnosu na većinu JL(R)S-e u Hrvatskoj te mogu poslužiti kao uzor racionalnosti lokalne samouprave.


Post je objavljen 24.01.2010. u 12:30 sati.