Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Darda bez problema kod desetkovanog Šibenika

Košarkaši Šibenika ubilježili su još jedan poraz na Baldekinu. Vodeća Darda uzvratila je domaćinu za poraz u prvom dijelu prvenstva, no za tu slatku sportsku osvetu nije im trebalo previše truda.

Šibenčani željni dokazivanja u susret su ušli bez Marija Filipovića, svog ponajboljeg pojedinca koji je zbog upale grla ostao u krevetu. Tako desetkovana momčad ionako tanke klupe od početka je bila inferiorna u odnosu na goste.

Dominirao je u tom periodu Ivan Krolo, koji je u prvom dijelu igre do rezultata 4:14 ubacio čak 12 poena, a pokazalo se i kasnije, bio prvo ime cijelog susreta. Domaći se ipak u sedmoj minuti vraćaju tricom Nikole Gaurine (9:16), no gosti novom serijom od 7:0 odlaze na +13.

Šibenčani su u prve dvije četvrtine držali priključak zahvaljujući tricama Gaurine, Nikole Došena i Paška Vrlike, no pravog rješenja za gostujuću zonu nisu imali. U drugom dijelu uslijedila je serija lakih poena gostiju, a dominacijom u reketu Kroli se pridružio i Kamaldin Gamma pa su košarkaši Darde otišli na +21 (53:74).

Ipak, domaći rudarskim radom dvije minute i 40 sekundi prije kraja dolaze na -8 (66:74) s dvije trice i četiri bacanja Franje Bubala, no gosti su svaki sljedeći napad rješavali pod obručem, koš-faulom (Meznarić, Krolo).

Ubacili su Šibenčani u posljednje dvije minute tri trice zaredom (Bubalo, Došen, Vrlika), no za nešto više od časnog poraza nisu imali snage i kvalitete. Unatoč porazu, pokazali su jednu veliku dozu borbenosti i ovakvim pristupom mogu očekivati da u Ligi za ostanak ipak izbore opstanak među A-1 društvom.



Post je objavljen 24.01.2010. u 12:19 sati.