Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annamariad

Marketing

Pire, pire, pire...

Pirirano povrće svi jedu, mali, veliki, djeca i odrasli. Ukusno je a i ponekad će vas natjerati da pojedete ono povrće koje inače ne jedete, npr. brokula, cvjetača, mrkva, tikvica itd. itd.
Napisati ću par kombinacija koje sam i sama isprobala a vi onda odaberite i poslužite kao prilog bilo kojem mesu. fino

grašak+krumpir+menta - treba vam smrznuti grašak (količina isto ovisi o broju osoba), krumpir i listići metvice. Stavite kuhati krumpir te nakon nekog vremena ubacite grašak. Nekih 10-ak minuta prije nego što je povrće kuhano ubacite listiće metvice. Ocijedite i vratite natrag u lonac. začinite solju, paprom i ubacite komadić maslaca.Po potrebi možete dodati i mlijeka. Ispirirate štapnim mikserom, kušajte i gotovo!
krumpir+ mrkva - ovo možete kombinirati i sa običnim pireom od krumpira ako želite tanjur ukrasiti sa više boja. Postupak je isti! ;)
zelena brokula+krumpir - kod ove varijante skuhajte krumpir i brokulu posebno u zasoljenoj vodi i finalizirajte po uobičajenom postupku.
batat - batat nazivamo još i slatki krumpir zbog njegovog slatkastog okusa. Nisu svi ljubitelji, ali ako još niste probali svakako to učinite. Meni se sviđa a i osim soli i papra, volim ubaciti malo mog omiljenog začina kurkume, a mislim da bi i šafran ovdje dao jedan lijepi ton. Igrajte se! ;)

Za sada toliko! Biti će još kombinacija, smo da ih isprobam...ako vi štogod isprobate, podijelite to sa mnom! Hvala! :))

Post je objavljen 17.01.2010. u 12:13 sati.