Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska liga Lagvić - 6. kolo (PEROLAKA KATEGORIJA)


Lagvić - cesta; usporedba mjerenja Garmina 305


Slijedeća dva weekenda ću biti zauzet i odlučio sam se za cestovnu utrku. Off-road potrebe zadovoljavam na Mrak kombinaciji.
Vremenski uvjeti su pravi zimski. Temperatura ispod 0°C, na cesti mjestimično snijeg, na završnom usponu i led. Očekivao sam teške uvjete, baš kao i prošlu nedjelju, a samim time i lošiji rezultat. Potpuno spontano sam jutros pripremio dvije pamučne majice. Jedna od njih mi je posebna i zvat ću ju "motivacijska" za potrebe ovog posta. Na samom parkingu sam se odlučio da baš nju odjenem.

Na startu standardna gužva. Ugurao sam se blizu prvih redova. Krenuli smo. Osjećam se odmorno i ugodno. Razmišljam kako ne bih trebao brzo krenuti i ponoviti uvijek istu grešku. Pored mene je Silent Dob. Znam da je na cestovnim utrkama brži, svejedno se odlučujem da ga pratim, pa dokle ide. Tako sam se "šlepao" za njim i na Japetiću, na cestovnom dijelu. U tim razmišljanjima se kolona prorijedila, a osim Silent Doba, tu se našao i Borko P.. Pratio sam ih 2 kilometra, a onda su dječaci lagano počeli odmicati. Uskoro sam čuo dahtanja drugih trkača, što je potvrdilo moje sumnje da nisu njih dvojica ubrzali, nego da sam ja počeo zaostajati.
Slijede kilometri s usponima. Povremeno me netko prestigne. Motivacijska majica je vrištala svaki put. Ona nije naučila na predaju. Volim ju i želio sam joj uslišiti svaku želju. Noge su morale "vuči". Bijahu mi teški ti kilometri uspona. Svako dahtanje iza mene je bilo poziv na ubrzanje. Nakon oštrog zavoja kod P.D. Risnjak je veća skupina došla iza mojih leđa i znao sam da više nema kalkuliranja. "Trt, mrt, život ili smrt!", rekao bi Grunf. Produžio sam korak i odlučio pobjeći toj skupini.
Lice je bilo promrzlo. Na bradu i brkove se nahvatao snijeg. Uhvatio se i na trepavice. Kapci su se počeli zatvarati. Srećom, dolazi ravniji dio. Produžujem korak, naređujem nogama da se odmaraju, osjećam svježinu. Pokušavam uhvatiti trkača (Josip B.) koji me je maloprije "odrao". Približavam mu se. Dostižem ga na zadnjem dijelu gdje počinju betonske ploče. Po njima je teško trčati i kada nema snijega, a sada je dodatno otežano sa snijegom i ledom. "Ganjamo" se uz uzbrdicu i uspijevam ga prestići do zadnje ravnine, a tamo on "stišće" i prelazi me. Istodobno prelazimo trkača (Branimir P.) koji je bio ispred nas i nije sudjelovao u našem foto-finišu.
Bio je to dobar fight!

Zahvaljujući motivacijskoj majici koja je probudila borbeni duh, uspio sam u ovim vremenskim uvjetima stići za manje od sat vremena i ostvariti moj "second best time". O uloženom trudu svjedoče visoki prosječni i najveći puls.


Lagvić - cesta; usporedba mjerenja Garmina 305


Prije kraja još par riječi o Garminu. U postu se nalaze dvije slike, s dvije trke ove lige. Na svakoj slici je prikaz kako je Garmin vidio moje kretanje. Išao sam istom cestom, nisam skretao s puta,... Zato navodim koliko je Garmin izračunao udaljenost i koliko je službena udaljenost. Današnje kretanje je označeno plavom bojom. Bilo je oblačno, padao je snijeg, nikakvi "super uvjeti". Pogotovo se na drugoj slici vidi "brljavljenje".

Temperatura na Lagviću: -2°C
Temperatura na Gelenderu: -7°C

Distance: 9,02 km - moje mjerenje. Službena kilometraža je 9,2 km.
Time: 0:59:08
Avg HR: 168
Max HR: 185
Avg pace: 6:26 min/km (9,2km); 6:33 min/km (9,02km)

Na nižem linku možete vidjeti mnogo zanimljivosti o stazi, ligi, sudionicima, ...
8. zimska liga Lagvić

Rezultati:
Rezultati šestog kola

Galerije:
Maksimilijan


Post je objavljen 17.01.2010. u 21:31 sati.