Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Josipović primio čestitke Njemačke, Izraela i Ukrajine

Novoizabranom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću čestitke na izboru uputili su njemački predsjednik Horst Koehler, njemačka kancelarka Angela Merkel, izraelski predsjednik Shimon Peres, izraelski premijer Benjamin Netanyahu te ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko.

"Veselim se bliskoj suradnji s Vama u cilju daljnjeg proširenja prijateljskih odnosa između naših dviju zemalja", napisao je u svojoj čestitki njemački predsjednik Horst Koehler.

Njemački je predsjednik poručio je kako se nada da će Hrvatska uspješno prevladati preostale prepreke u pregovorima o pristupanju, te dodao da će Njemačka Hrvatsku "kao prijatelj i partner i nadalje svim snagama podržati".

Hrvatska i Njemačka su na razne načine prijateljski povezane, napisala je u svojoj čestitki njemačka kancelarka Angela Merkel dodajući da se njemačka vlada izričito založila za pristupanje Hrvatske NATO savezu i podržava pristup Hrvatske EU, prema priopćenju njemačkoga veleposlanstva u Hrvatskoj.

"Dozvolite mi da Vam u ime izraelskoga naroda i u svoje vlastito ime najsrdačnije čestitam na Vašem izboru za trećega predsjednika Republike Hrvatske. Želim Vam puno uspjeha u zahtjevnome poslu koji je pred Vama i vjerujem da će se bliski odnosi i odlična suradnja između Hrvatske i Izraela nastaviti širiti i jačati na dobrobit naših naroda", napisao je u svojoj čestitki Shimon Peres.

"Vaša premoćna pobjeda je jasna poruka o odlučnosti Vašega naroda da krene naprijed iz razdoblja borbe za hrvatsku neovisnost prema razdoblju stabilizacije zemlje, razvoja gospodarstva i jačanja demokratskih vrijednosti", stoji u čestitki što ju je Ivi Josipoviću uputila izraelska vlada, a priopćilo izraelsko veleposlanstvo u RH.

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u svojoj je čestitki istaknuo da je "prijateljska Hrvatska stabilan i pouzdan partner Ukrajine", te izrazio nadu za produbljenjem i dinamičnim razvojem suradnje između Ukrajine i Hrvatske.

Post je objavljen 15.01.2010. u 13:17 sati.