Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Dr. Ružica Ćavar - Zakulisno imenovanje 3. predsjednika...

Hrvatski pokret za život i obitelj

Maksimirska 51/II

10000 Zagreb

Tel/Fax: (01) 2316 014


Zagreb, 11. 1. 2010.

KOMENTAR NAKON IZBORA, BOLJE REĆI ZAKULISNOG IMENOVANJA TREĆEG PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE

Budući da sam nepopravljivo vjerovala da se u Republici Hrvatskoj, bez obzira na sve apsurde koje doživljavamo od 3. siječnja 2000. godine, još uvijek može nešto dobro dogoditi, takozvanim demokratskim putem, posebno u drugome krugu predsjedničkih izbora, u nedjelju, 10. siječnja 2010. godine, rezultat o pobjedi prof. dr. Ive Josipovića prilično me šokirao.

Naime, svi relevantni pisani i elektronski mediji u Republici Hrvatskoj, jasno i nedvosmisleno su to "znali" od prvoga dana predsjedničke kampanje, kada su već u najranijim takozvanim anketama, već nakon 2-3 dana od početka kampanje, između 12 kandidata, njemu davali, bez ikakva pokrića u kvaliteti, enormnu prednost. To su zadržali i u drugome krugu, do zadnjega dana, te ga proglasili pobjednikom odmah iza 19 sati toga izbornog dana, i to na temelju izlaznih anketa, navodno sa 10% izbornih mjesta.

Pri izboru drugoga predsjednika Republike Hrvatske, u dva mandata, bar su se kandidati u svojim stožerima preznojavali primajući postupno rezultate pristiglih izvješća sa izbornih mjesta. Ovoga puta, 10. siječnja 2010. godine, nije ni toga bilo, već se odmah, malo iza 19 sati, počelo naveliko slaviti u stožeru Ive Josipovića.

Dakle, sve je se po medijima bjelodano znalo od prvoga spomena njegove kandidature u ime SDP-a, da će on postati predsjednik Republike Hrvatske. Sva kampanja i izbori su samo služili kao groteskna kulisa apsurdne predstave, kako bi se moglo reći da je tako tobože narod odlučio.

Stoga sam ja osobno, najprije, kako bih se zaštitila od enormnog medijskoga otrova - festivala vampira, laži, prevare i manipulacije, rekla da bar 10 dana neću slušati nikakve radijske ni TV vijesti, ni čitati novine. Takva manipulacija nije bila moguća nad hrvatskim biračkim tijelom Bosne i Hercegovine i drugih dijelova hrvatske domovine, izvan države Republike Hrvatske, kao ni dijaspore u cijelome svijetu, te su zato na tim područjima sasvim drukčiji rezultati. Drugo, budući da je ovim imenovanjem predsjednika Republike Hrvatske, od strane takozvanih moćnika sasvim jasno da se nastavlja kontinuitet dosadašnje destrukcije Republike Hrvatske, koja je započeta promjenom vlasti 3. siječnja 2000. godine i budući da nemamo nikakve parlamentarne stranke koja bi štitila interese hrvatske države i hrvatskoga naroda, koji je već, kao pojam, prema nastupnom govoru novoga predsjednika, a i u prethodnim govorima predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor, potpuno nestao iz Republike Hrvatske, a ostali su samo neki nedefinirani građani, nama, Hrvaticama i Hrvatima, i svim poštenim građanima, čiji su sinovi i kćeri, kao i naši preci ginuli stoljećima u obrani hrvatske domovine, ne preostaje ništa drugo nego da, iako smo od 2000. godine doživjeli jasno neprijateljsko preuzimanje naše zemlje, zbijajmo svoje redove, čuvajmo svoju vjeru, svoj moralni i nacionalni identitet, činimo svako dobro jedni prema drugima i za svoju domovinu i ne dajmo se više nikada manipulirati od strane onih koji nam ne žele dobro. Budimo strpljivi, ako još moramo trpjeti tiraniju nasilja i nepravde, vjerujmo da je, u krajnjoj liniji, sve u Božjim rukama, te da će, ako budemo ustrajni u molitvi i životu po Božjim zapovijedima, sigurno doći vrijeme naše slobode.

Stoga i ovoga puta, čestitam onim Hrvaticama i Hrvatima koji nisu izašli na izmanipulirane izbore. Ispričavam se svima onima koje sam i sama poticala da trebamo na izborima 10. siječnja 2010. godine glasovati za boljega kandidata, prema moralnim i kršćanskim načelima. To ćemo činiti opet kad budemo imali svoju slobodu i medije u svojim rukama i kad se ne bude s nama manipuliralo. Dotle, neka oni koji misle da su moćnici, rade bez nas što hoće, ali sigurno neće dokle hoće!

Dr. Ružica Ćavar

predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Post je objavljen 12.01.2010. u 06:44 sati.