Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Lektira

Evo što se čitalo u zadnje vrijeme:

Lore of Running, Timothy Noakes. Knjižurina o trčanju. Ima svega pomalo, od fiziologije i biokemije trčanja preko osnova treninga do prevencije ozljeda. Zanimljiv mi je bio dio sa načinima treniranja nekih prošlih i sadašnjih šampiona.

A dog in a hat, Joe Parkin. Autobiografija amerikanca koji se sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća seli u Belgiju i pokušava napraviti karijeru u biciklizmu. Nikad nije postao dovoljno dobar da pobjeđuje na utrkama, pa je bio lišen lagodnog života velikih zvijezda što je priči dalo na zanimljivosti. Ništa ne pokušava uljepšati nego daje brutalnu realnost života biciklista u ono vrijeme.

Swimming fastest, Ernesto Maglischo. Knjižurina o plivanju. Može se naći dosta korisnih stvari o tehnici plivanja i o metodama treninga. Malo je stvari naporno kao čitanje o tehnici plivanja, ali pročitao sam da se uvjerim da mi nije nešto promaklo :-).

Running to the top i Running with Lydiard, Arthur Lydiard. Dvije knjige legendarnog novozelandskog trenera. Dobar dio informacija o njegovoj filozofiji treninga sam znao već i prije. U potonjoj knjizi je dao kompletan trening plan za razne trkačke discipline (od sprinta do maratona) i za razne uzraste.

In Defense of food: An eater's manifesto, Michael Pollan. Knjiga se bavi američkim (ili zapadnjačkim) paradoksom. Unatoč tome što se nikad nije toliko pažnje pridavalo prehrani, čak se razvila i nova znanstvena grana (nutricionizam), zapadnjaci pate od pretilosti i velikog broja bolesti neposredno vezanih uz način prehrane. Još nisam pročitao do kraja, a pošto mi je ova knjiga još svježa u glavi mogao bi napisati nešto više o ovome u jednom od sljedećih tekstova.


Post je objavljen 11.01.2010. u 13:56 sati.