Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

8. zimska liga Lagvić - 5. kolo (TOTALNI HENDIKEP)


Zimska liga Lagvić - Nordic Walking staza - detalj Mrcina


Za Hrvatsku
Ne volim politiku "u moju butigu", no borbom "za Hrvatsku" je počeo ovaj dan. Kao odgovoran građanin sam još jednom izašao na biralište i glasao "protiv", umjesto "za". Ne želim ovdje razviti raspravu jesmo li za pravdu ili za rad, nego ću jednako brzo prijeći na trkačke teme, kao što sam brzo napustio biralište.

Nordic
Još jutros sam bio u nedoumici bi li išao na cestovnu utrku ili na Nordic walking. Ključni elementi za odluku su bili lijenost i umor. Jednostavno nisam osjećao nabrijanost, tražio sam brža, kraća i lakša rješenja. Jesam li to i dobio, drugo je pitanje.
Zajednički start me je iznenadio, tako da sam krenuo s nekoliko sekundi zakašnjenja. Zagrijavanje sam preskočio. Nakon nekoliko desetaka metara sam ipak odlučio da se uključim u utrku. Motivacija mi je totalno čudna. Jesam li se motivacijski potrošio na Mrak kombinaciji? Osjećam li još uvijek umor od zahtjevne srijede?
Prvi dio staze do Kraljičinog zdenca, obilježen je s nekoliko srušenih stabla. Bilo je provlačenja i preskakanja. Glava mi je bila pošteđena od pada drugih stabala i grana, ali led i vlažni snijeg me nije štedio.

Walking
Nakon Kraljičinog zdenca sam već bio prilično umoran i usporio sam. Trčanje i trč-karanje sam zamjenio s hodanjem. Povremeno odlučnijim, povremeno teškim i sporim. Sve češće sam se okretao i gledao stižu li drugi natjecatelji. Do Mrcine sam bio bez vidljive pratnje, a onda se iza mene pojavila veća grupa. Tek nakon Mrcine, odnosno tek kad sam prešao cestu kod 11. stupa, sam se uspio natjerati u trk. Tu sam već sreo trkače koji su se vraćali.

Finish
U cilj sam stigao trčeći. Nakon što sam dotaknuo Gelender, još barem minutu nisam bio u stanju progovoriti ni riječ. Spoznao sam što znači fraza "ispustiti dušu".
Ova utrka mi je bila izuzetno teška. U zadnje vrijeme je sve više utrka koje su mi teške i izuzetno teške. Može to biti zbog podloge, koja je u ovom slučaju bila mokar snijeg koji "bježi pod nogama" i treba napraviti više koraka, možda zbog zraka, pritiska, biometeoroloških uvjeta, ali sasvim sigurno i zbog povećanja mase. Kad spominjem povećanje mase, ne spominjem to u kontekstu izlaska iz teretane i povećanja obujma nadlaktice i grudnog koša, nego ponovnog povećanja opsega struka, ali ne zbog trbušnjaka. Zaustavit ću se tu s daljnjim komentarom i razmišljanjima.

Iznad oblaka
U Zagrebu je bilo tmurno vrijeme, sivilo. Na Sljemenu je bilo sunčano, vedro, predivno. Šuma je blistala. Uživao sam svim osjetilima, posebno u povratku, kad sam stigao gledati okolo. Iz oblaka su izvirivale kule Medvedgrada. Zagreb zapravo nema niti jedan ozbiljan neboder koji bi izvirivao iz magle i oblaka. Trčeći tako šumom i uživajući, dolazimo do maglenog zida. Osjeća se potpuno drugi miris, postaje hladnije, svjetlost nestaje, vraćamo se sivilu i svakodnevnici, ma kakvi bili rezultati izbora.

Ostajte mi zdravi, snažni i sretni!

Distance: 5,4 km - moje mjerenje.
Time: 1:04:03 - po mojem mjerenju.
Avg HR: 164
Max HR: 176
Avg pace: 11:52 min/km (5,4km)

Rezultati:
Rezultati petog kola

Galerije:
Maksimilijan


Post je objavljen 10.01.2010. u 16:25 sati.