Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 131 ) - Prijam za pravoslavni Božić-Kosor, Milanović...

IPupovac je poručio kako Josipovića vidi kao budućeg predsjednika, kako njemu vjeruje, i kako trebamo predsjednika koji nas neće sramotiti.

- Iako je izgledalo da ćemo u novu godinu ući s problemima, ušli smo znajući kako se s njima nositi - rekao je Milorad Pupovac na tradicionalnom prijamu SNV-a u povodu pravoslavnog Božića, a koji je najveći društveni događaj na početku ove godine. Pupovac je pooručio i kako se nada da će se tako i nastaviti, ali da smjer Vlade treba ostati isti. Također, nije se mogao ne osvrnuti i na predsjedničke izbore između redova, a kasnije i riječima, podržavši Ivu Josipovića: ''Želim da Hrvatska ima predsjednika kojeg se neće plašiti da će ju, ovako ili onako, osramotiti, ovako ili onako svojim govorom ili postupkom umanjiti ono što joj treba, predsjednika koji će pred Europom i svijetom pokazati razboritost, toleranciju i odlučnost''.


Osim Milorada Pupovca pravoslavnim vjernicima je sretan Božić, kao i 2010. godinu, poželio protojerej Marinko Juretić koji je pozvao da obostrano povuku tužbe za genocid i Hrvatska i Srbija. Okupljenima su se obratili i izaslanik predsjednika Republike Siniša Tatalović i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


- U 2009. smo morali donijeti niz preteških odluka. Teško bi se mogla odlučiti koja je odluka teža i odgovornija, ali donesene su za financijsku stabilnost i 2010. smo dočekali na nogama. U tome smo uspjeli zahvaljujući čvrstoj i nesebičnoj potpori svih u koaliciji - rekla je premijerka Jadranka Kosor, te je svim pravoslavnim vjernicima poručila ''Hristos se rodi''.


Na prijamu su bili nazočni mnogobrojni hrvatski političari, Vladimir Šeks, Božo Biškupić, Slobodan Uzelac, Đurđa Adlešić, te mnogi drugi, a Zoran Milanović je prokomentirao spremnost na prijevremene izbore s obzirom na situaciju u vladajućoj stranci: ''SDP je spreman na izbore, ali nemože na silu rušiti Vladu. Većine u parlamentu nastaju i prestaju postajati. Nikoga ne kupujemo niti mitimo. Ljetos sam pokrenuo inicijativu SDP-a, HNS-a i IDS-a da smo u svakom trenutku spremni preuzeti odgovornosti za Hrvatsku i primjerom pokazati kako se vodi država.''
Milan Bandić kao gradnačelnik nije bio, u tom trenutku nalazio se u Splitu ( što je pametan potez, s obzirom na profil osoba koje su se tamo okupile, Bandić bi se osjećao kao uljez, uz napomenu kako je bilo gotovo nemoguće napraviti fotografije u jednom sveopćem metežu. ), te je poslao svoju zamjenicu.


FOTO ZAPIS:


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket 


Photobucket



Post je objavljen 06.01.2010. u 01:54 sati.