Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Wolfsburg želi prodati Džeku i kupiti Mandžukića, ponudu sprema i Šahtar

Image and video hosting by TinyPic
U Donjecku za desetak dana imaju 'strateški sastanak' nakon kojeg je prilično realno da osvajač Kupa Uefe ispiše ponudu za Mandžukića. A njima 10 milijuna eura nije problem..

Klaus Allofs odmara se u SAD-u, najčešće apostrofirana priča o transferu Marija Mandžukića u Werder tako je u mirovanju. No, manji je problem Allofs, on se ionako već 3. siječnja vraća u Europu, mnogo veći čvrsti stav bremenskog kluba kako nema namjeru platiti više od 8 milijuna eura. Werder želi Dinamova napadača, no teško je vjerovati da će u Maksimiru pristati na tako nisku tržišnu kotu, osim ako uz lovu ne dobiju i neke posebne ustupke, što je zasad u sferi “što bi bilo kad bi bilo”.

Zbog toga je sve ozbiljnija mogućnost da Mandžukić završi na nekoj drugoj adresi. Vrlo konkretno zainteresirani su Wolfsburg i Šahtar. Njemački prvak sve planove vrti oko Edina Džeke, super atraktivnog imena na europskom tržištu kojeg nisu mislili prodavati tijekom zime, no jake ponude velikih klubova sve ih žešće pritišću. Prema pisanju talijanskog dnevnika Corriere dello Sport Milan je skupio 25 milijuna eura koje će odmah staviti na stol Dieteru Hoenessu, prekaljenom trgovcu, negda glavnom menadžeru Herthe, a sada Wolfsburga. Isto tako šalju svog čovjeka na pregovore s igračem i njegovim ocem. Enigma je zasad poprilična jer Nijemci su tražili i 40 milijuna eura, pa se od Milanovih pregovarača očekuje da pronađu modus koji bi sve zadovoljio. Ako i ne uspiju, to ne znači da će Džeko sigurno ostati, jer Chelsea i Manchester United također su bacili mamac.
Rinat zna za Mandžu

Prema dobro upućenim izvorima, prvi na listi napadačkih pojačanja je upravo - Mario Mandžukić. Hoeness ga iznimno cijeni, snimio ga je još dok je radio u Berlinu, prema našim informacijama u njemu vidi dostojnu zamjenu za reprezentativca BiH. I ako ode Džeko, bez problema je u stanju ponuditi Dinamu traženih 10 milijuna eura. Već je predložio i B varijantu, da sada potpišu predugovor, a posao zaključe na ljeto, ostane li Džeko među Vukovima. No, Mandžo svim silama želi odmah u inozemstvo, u HNL-u više nema strpljenja ni motiva.

Stoga nije isključeno da izabere i Istok. Rinat Ahmetov, predsjednik Šahtara, upoznat je s Mandžukićevim kvalitetama. U Šahtaru za desetak dana imaju “strateški sastanak” nakon kojeg je prilično realno da osvajač Kupa Uefe ispiše ponudu Dinamu. A za njih 10 milijuna eura nije problem. Kao ni Dynamu iz Kijeva. Međutim, Mandžukić baš želi u Bundesligu i uvijek će prije izabrati tu varijantu, premda mu u Šahtaru sa Srnom sigurno ne bi bilo loše.

Francuski mediji: Toulouse također želi Mandžukića!

Francuski mediji kontriraju i napominju da Werder nije jedini koji je "opasno zagrizao" za Mandžukića. U pitanju je i Toulouse, trenutačno tek 14. momčad Le Championnata. Oni su spremni tijekom siječnja ostati bez svog najboljeg strijelca Andre-Pierrea Gignaca, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac francuske lige, a ove je postigao pet pogodaka.

Mnogi jaki klubovi traže Gignaca i Toulouse očigledno više ne može izdržati pritisak na njega. Po njihovom mišljenju Mario Mandžukić bi bio 'savršena zamjena'


B.B.B.-JARUN ŽELE VAM SRETNU I USPJEŠNU NOVU GODINU!!


Post je objavljen 01.01.2010. u 15:37 sati.