Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Može li Bandić nadoknaditi zaostatak?

S obzirom na zbroj glasova koji je desnica osvojila na ovim izborima Bandić ima šansu, međutim, glavni protivnik biti će mu SDP-ovi mediji.

Image and video hosting by TinyPic

Mediji koji su na lokalnim izborima grčevito podržali kandidaturu Milana Bandića, tada SDP-ovog kandidata za gradonačelnika, već u startu predsjedničke kampanje okrenuli su mu leđa, jednako tiskani, kao i oni elektronski mediji, poglavito portali, oni nisu promijenili uređivačku politiku, ali su stubokom promijenli gazdu. Dakle, metode su iste, ciljevi također, no " konj " je iz druge ergele.

Ivo Josipović u dlaku je osvojio sve glasove koje inače SDP dobija na parlamentarnim izborima, ipak pravo iznenađenje ovih izbora, nisu ni Bandić ni Josipović, odavno je postalo jasno da ovoj dvojici ne gine finalni dvoboj, dvije osobe, sasvim oprečnog političkog svjetonazora, profesorica Pusić te profesor Miroslav Tuđman solidnim rezultatima, posebno se to odnosi na sina prvog hrvatskog predsjednika koji nije imao stranačku infrastrukturu iza sebe, su iznenadili veći dio građana ove zemlje, u pozitivnom smislu naravno, dok javnost najvećim gubitnicima percipira Dragana Primorca i Vesnu Škare Ožbolt, iako to ne želi priznati, ovo je početak kraja političkog postojanja bivše Tuđmanove savjetnice.

Bez obzira što je profesor Hebrang dobio znatno veći broj glasova nego su mu ankete uoči izbora davale, ipak je HDZ, i Hebrang osobno, veliki gubitnik ovih izbora, iako stoji konstatacija Ivana Aralice napisana u jednom značajnom tekstu objavljenom u Hrvatskom listu," Hebrangovu kampanju uništili su bivši HDZ-ovci, Nadan Vidošević i Dragan Primorac, odnijevši mu gotrovo 18 posto glasova. Što je previše, previše je.

SDP, pogotovo onaj njen krajnji, ekstremni dio, već je počeo s prljavom, zapravo kriminalnom kampanjom, naime radi se o " oglasu " ( sličan oglas objavljuje i talijanska mafija kada želi nekoga diskreditirati ) kojim se poziva na " nemilosrdan obračun s Bandićem i njegovom nasljednicom u Zagrebu, Željkom Antunović ", što je naravno pamflet " opasnih namjera ". Koji neki krugovi povezuju s mladim SDP-ovcima i inače sklonim ekstremnom, neurotičnom, šizofrenom ponašanju ( sjetimo se arlaukanja o Vardaru i Triglavu nakon posljednjih parlamentarnih izbora u središtu Zagreba ). Milanović je to naravno opovrgao, međutim, šef SDP-a ne može biti osoba kojoj bi građani trebali bespogovorno vjerovati, naime, on danas osuđuje " Bandićeve marifetluke " u Zagrebu, dok je nekoć te iste nepodopštine blagoslovio i podržavao s obzirom kako mu je konvenirala Bandićeva neprikosnovena pozicija u metropili dok je Bandić bio SDP-ovac, zato je Bandić apsolutno u pravu kada kaže: " građani ne žele predsjednika na povlačenje Zorana Milanovića ".

Svaki prigovor SDP-a koji u ovom trenutku ide prama Bandiću a glede navodnih malverzacija u Zagrebu, zapravo je pljuvanje po tanjuru iz kojega ste do jučer objedovali. Milanović to zna, Bandić također.

Znaju li to hrvatski građani?

Naposljetku, želimo se zahvaliti Izbornim stožerima, Nadana Vidoševića, Vesne Pusić, Miroslava Tuđmana, želimo se također zahvaliti pozivu dvojice nezavisnih predsjedničkih kandidata, Bandića i Vidoševića na pozivu da zajedno dočekamo rezultate prvog kruga izbora, kao i prof. Tuđmanu, međutim, vrijeme je blagdana, predah je svima potreban, poglavito nama, prije konačnog razrješenja na izborima za trećeg hrvatskog predsjednika ( u drugom krugu vjerojatno ćemo ipak poziv prihvatiti. ).



Post je objavljen 28.12.2009. u 01:32 sati.