Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/roker45

Marketing

Religija i sex u braku/islam/

Sex i religija

Ima i drugih pristupa sexu,tako to zovu u ovom religijskom uputstvu o vodjenju ljubavi u braku..U ovom slučaju riječ je o islamu,no,zanimljiv je pristup.Afirmativan,po meni.Iznenadjuje zadnja rečenica.Ako se izbaci mijenja se kompletan sadržaj..Čujte ovo..

SEXUALNE TEHNIKE U BRAKU

Kod mnogih je uvriježeno mišljenje da je položaj pri spolnom odnosu kod ljudi biološki odredjen spolom. Po tom šablonu, muškarac treba biti inicijator, aktivan, voditelj, odgovoran, zaštitnik, kavaljer , uvijek jak i snalažljiv, hrabar, prvi , emocionalno stabilniji, fizički jači. ženi prema tom šablonu pripada čekanje, pasivnost, prepuštanje partneru, prebacivanje odgovornosti na njega, traženje zaštite u njemu. Ona može biti slaba, nesnalažljiva, bojažljiva, druga, emocionalno labilna, fizički krhkija.

Prema funkcionalnim karakteristikama spolnih organa, muškarac treba da je prodoran, onaj koji daje, osvaja . vodi, diktira tempo, intenzitet, predlaže promjene, odredjuje tjelesne položaje i seksualne tehnike, dok ženi ostaje da prima, bude osvojena, vodjena, prihvažena, diktirana, zaštićena , prepuštena muškarcu i njegovoj aktivnosti.
On može tražiti a ona samo očekivati uzitak, on smije zahtijevati a ona samo priželjkivati, on mijenjati a ona samo prihvaćati promjene dosadašnjih načina seksualnih aktivnosti.

Takav način sekusalnog ponasanja s dominantnim i aktivnim muškim partnerom, uz sporednog i pasivnog ženskog partnera, osiromašuje ljudsku seksualnost, čini je statičkom, ne kreativnom a ako netko pri tom ustvrdi da je takav odnos i islamski, onda se suočavamo s pripisivanjem islamu nečeg što nije od njega.

Post je objavljen 27.12.2009. u 11:23 sati.