Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Poligraf za političare

Image Hosted by ImageShack.us


Svi oni, falabogu, lažu, vrdaju i namenski zaboravljaju. Svima njima su glavni savetnici marketinški vizardi i medijski moguli.

Opet, većina nas i dalje učestvuje u njihovom cirkusu koji se eufemistički naziva "izbor". I, da se ne lažemo, učestvovaćemo...(pre nego što počnete da me pljujete, samo se osvrnite na činjenicu da je na tek-završenoj voždovačkoj smejuriji učestvovalo preko 40% glasača...a u realnom životu ti izbori nemaju poentu, jer opštinska vlast nema poentu...kako li bi tek bilo da su republički izbori) ...učestvovaćemo bar dok i ako nam se ne smrači toliko, pa premijera ili predsednika na sred gradskog trga drknemo metalnom statuom u bradu i slomimo mu nos i zube, a posle se vadimo na ludilo.

Image Hosted by ImageShack.us


Enivej...pošto su šanse za tako nešto minimalne, grupa ljudi nam je ponudila interesantnu alatku za praćenje onoga što nam se servira u formi izjava onih koje smo ili ćemo birati. Alatka dolazi u obliku vebsajta istinomer.rs.

ISTINOMER

Izjave se prate u tri kategorije: istinitost, doslednost i ispunjena obećanja.

Osnovna ideja sajta je da izabrane pozove na odgovornost za javno izgovorenu reč, ali i da nama pruži priliku da ne zaboravimo...a i da nam pomogne da ne ispadnemo glupi kada kritikujemo neku javnu ličnost, a ne umemo da odgovorimo na čuveno pitanje: "Ali navedi šta je konkretno slagao?" ...dakle, Dinkić je slagao mnogo više od onih 1000 evra koje većina ume da navede i to treba da se zna...

Pored interesantne osnovne ideje, Istinomer je pružio utočište i prognaniku sa B92, Ljubomiru Živkovu, koji je tu sa svojim Retrovizorom. Svake nedelje, isti Ljuba, isti Retrovizor, na novoj adresi, Istinomer.rs.

Image Hosted by ImageShack.us

Retrovizor

Post je objavljen 15.12.2009. u 12:15 sati.