Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Gospa guadalupska!

MOLITVA IVANA PAVLA II GUADALUPSKOJ DJEVICI

Image Hosted by ImageShack.us

O, Bezgresna Djevice,
Majko pravoga Boga i Majko Crkve!
Ti, koja s ovog mjesta
pokazujes tvoju milost i susosjecanje
sa svima koji mole tvoju zastitu;
poslusaj molitve koje ti upravljamo
sa sinovskim povjerenjem,
i prikazi ih tvom Sinu Isusu,
jedinom Spasitelju nasem.

Majko milosrdja,
Uciteljice trpljenja,
skrivenog i tihog,
Tebi, koja izlazis u susret
nama gresnicima,
posvecujemo ti danas
svo nase bice, svu nasu ljubav.
Posvecujemo ti takodjer nas zivot,
nase poslove,
nasa veselja,
nase bolesti i nase boli.

Daj mir, pravdu i napredak
nasim narodima;
jer sve sto imamo i jesmo
stavljamo pod tvoju zastitu,
Gospe i Majko nasa.

Zelimo biti potpuno tvoji
i koracati s tobom
putem potpune vjernosti Isusu Kristu i Crkvi:
ne ispustaj nas iz tvoje njezne ruke.

Djevice Gudalupska,
Majko Amerika,
molimo te za sve biskupe,
kako bi vodili vjernike stazama
snaznog krscanskog zivota,
ljubavi i ponizne sluzbe Bogu i dusama.

Pogledaj ovu veliku zetvu,
i pomozi da Gospodin utazi glad za svetoscu
u citavom Bozjem narodu,
i udijeli obilna zvanja svecenika i casnih sestara,
snaznih u vjeri,
i revnih siritelja otajstava Bozjih!

Udijeli nasim domovima
milost ljubiti i postivati zivot od zaceca,
s istom ljubavlju kojom si ti u svome krilu
zacela zivot Bozjega Sina.

Sveta Djevice Marijo,
Majko Lijepe Ljubavi,
stiti nase obitelji
kako bi uvijek bile cjelovite,
i blagoslovi skolovanje nase djece.

Nado nasa,
pogledaj nas milostivo,
nauci nas trajno hoditi k Isusu,
i ako padnemo,
pomozi nam dici se
i vratiti Njemu,
putem ispovijedi
nasih grijeha i krivica,
u sakramentu pokore,
koji vraca spokoj dusama.

Molimo te
da nam udijelis veliku ljubav
prema svim svetim sakramentima,
koji su poput otisaka,
koje je tvoj Sin ostavio na zemlji.

I tako, Presveta Majko,
s mirom Bozjim u savjesti,
s nasim srcima slobodnim od zla i mrznje,
mognemo svima nositi istinsku radost
i istinski mir,
koji dolaze od Tvoga Sina,
naseg Gospodina Isusa Krista,
koji s Bogom Ocem i Duhom Svetim
zivi i kraljuje u vijeke vijekova.

Amen

México, sijecanj 1979.

IOANNES PAULUS PP.II

Image Hosted by ImageShack.us


Evo, malo sam u zaostatku s postovima, ali shvatit ćete vi mene, jer doista toliko toga mi se događa, toliko lijepih stvari i blagoslova, da jedva stignem to sve doživjeti, a kamo li još opisivati...Usput intenzivno pratim liturgijski kalendar, s posebnim štovanjem i lijepi sjećanjima misleći na Gospu guadalupsku, kao jedna od rijetkih sretinica koja je imala prilike posjetiti čak i to krasno svetište, i pred njenu sliku, staviti hrvatsku zastavu, kao jedina predstavnica Hrvatske na Međunarodnom obiteljskom kongresu, na samom početku ove krasne godine, koja se evo već neumoljivo bliži svome kraju! I to na nakanu, slično kao i kasnije u Lurdu i Fatimi, baš za p. Luku, i njegov potpuni oporavak, i oslobođenje od svakoga zla...

Isus je rekao - tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se, molite i dat će vam se...A Njegova Majka - učinite sve što vam kaže! Zato i mi, posebno sada, u ovo predblagdansko vrijeme, nastavimo moliti i postiti za p. Luku, da ga Bog okrijepi i duhovno osnaži, razbistri mu duh i um, da opet bude snažan, jak, a istovremeno skroman i ponizan kao nekad, da bude svet, i otporan na sve loše utjecaje oko njega, da ni u najvećoj nevolji, ne zaboravi razlikovati dobro i zlo, da se spasi! Posebno apeliram na članove sva 4 molitvena vjenčića MVKO, koje sam prije s toliko žara okupljala i poticala na molitvu i post, da ne zaborave na svoj molitveni dan, da osvježe svoje molitvene nakane, jer doista nekada i za neke stvari nije dovoljno samo moliti, neke situacije se mogu riješiti jedino intenzivnim i radikalnim postom, potpunom usredotočenošću i predanošću Bogu i Božjoj volji, povjerenjem i uvjerenjem da On doista i po krivim crtama pravo piše, i da je On doista i podnio i pobijedio i smrt i svako zlo, te da to može činiti i dan danas, ako u to čvrsto vjerujemo i usrdno Ga zamolimo, po zagovoru Njegove svete Majke.

Image Hosted by ImageShack.us

A ja sam to posebno intenzivno činila čak i kod Gospe guadalupske, o čemu piše i u novom godišnjem listiću MVKO, kojeg smo sve "Marte i Marije" molitvenih vjenčića diljem Hrvatske, dobile ovih dana, uz Blagdan Bezgrešnog Začeća:

"Na VI. međunarodnom obiteljskom kongresu u glavnom gradu Meksika i Gospinom svetištu Guadalupe, u siječnju o.g. čulo se za Molitveni Vijenac Kraljice Obitelji. Kao misionarka laikinja u Ekvadoru, članica MVKO Drina Ćavar, sudjelovala je na Kongresu kao jedina predstavnica Hrvatske. Pet se dana raspravljalo o ugroženosti obitelji kao temelja društva. Sudjelovali su Papin izaslanik kard. T. Bertone, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj kard. E. Antonelli, meksički kardinal N.R. Carrera, te meksički predsjednik F. Calderon."

Prisjetimo se svega toga na mojim siječanjskim linkovima:
Pod okriljem Guadalupske Gospe

A ovdje i čitav dulji izvještaj o tome za MVKO:

Predstavljanje Hrvatske i Udruge MVKO na Međunarodnom obiteljskom kongresu u Meksiku – 14-18.1.2009

Kao misionarki laikinji u Ekvadoru, među siromašnim Indijancima s. Lenke Čović, uz stalnu podršku Udruge MVKO, u sijecnju 2009, pruza mi se prigoda sudjelovati i na 6. Medjunarodnom obiteljskom kongresu u glavnom gradu Meksika i Gospinom svetistu Guadalupe, i to bas kao predstavnica Udruge MVKO i jedina predstavnica Hrvatske!

Kako je ovaj susret bio od velikog Crkvenog i društvenog znacenja, i s posebnim Papinim izaslanikom – Drzavnim tajnikom Vatikana kardinalom Tarcisijem Bertoneom, predsjednikom Papinskog vijeća za obitelj – kard. Enniom Antonelliem, meksičkim domaćinom kard. Norbertom Riverra Carrera, i meksičkim predsjednikom Felipeom Calderonom, s danas posebno aktualnim temama o obitelji, kao temeljnoj celiji drustva, koja je danas toliko ugrozena i napadana s raznih strana, u citavom svijetu, pa tako i u nasoj Hrvatskoj, bila bi velika steta da bas Hrvatska nije mogla sudjelovati.

Nakon uvodnih radnih dana, i strucnih i kvalitetnih predavanja samog meksičkog predsjednika Felipe Calderona, kardinala, eminentnih svjetskih klerickih i laickih strucnjaka za razlicite segmente obiteljske problematike, s najuglednijih Sveucilista i institucija, s preko 10.000 slusatelja i sudionika u velikom Kongresnom i sajamskom scentru Exponer, u subotu i nedjelju uslijedio je vrhunac i svecani zavrsetak ovog vaznog dogadjaja bas u Bazilici Gospe Guadalupske, zastitnice citave Latinske Amerike, a koju je prije tocno 30 godina, u sijecnju 1979, posjetio i dodatno blagoslovio i sam Papa Ivan Pavao II, cija prisutnost se tamo i dan danas tako zivo osijeca. A sudionici su imali prigode ispisivati i poruke za Papu Benedikta XVI na tzv. Obiteljskom zidu, specijalnom komadu platna koji mu je kasnije darovan, a na kojem je dobio i pozdrave na Hrvatskom, od Udruge MVKO!

U svecanom defileu predstavnika svih zemalja, sa sluzbenim drzavnim zastavama, imala sam veliku cast i milost predstavljati nasu dragu Hrvatsku, svecano polozivsi i nasu zastavu pred oltar s Gospinim likom, kao zalog hrvatske vjernosti i posvecenosti nasih hrvatskih obitelji – zajednickoj Kraljici Obitelji!

I kao prije 5 godina u Censtohovi, i ovdje sam imala priliku medju prvima, cudesno i iznenada naci se pred cudotvornim Gospinim likom, vec u petak popodne, prigodom generalne probe za subotnji defile zemalja sudionica. I bas tom prigodom, prosla su mi kroz srce i sjecanja, sve cudesne milosti i blagoslovi, koje sam dozivjela i prozivjela bas po Udruzi MVKO i svome clanstvu u njoj, istovremeno preporucujuci i Gospi Gudalupskoj, pred cijom cudesnom slikom sam se upravo nalazila – citavu Udrugu, svakog pojedinog clana, sve nase obitelji, nasu domovinu, nasa duhovna zvanja, sve svećenike, posebno p. Luku Rađu i sve nase nakane...

Drina Ćavar

Post je objavljen 14.12.2009. u 22:12 sati.