Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mladenbarbin

Marketing

sloboda,sloboda ...nikad dosta slobode

Eto moj prilog širenju granica slobode ;

Ako naprimjer neki gospodin Lućin “nateže” konja na Jelačić-placu omotan u plašt duginih boja u svoje slobodno vrijeme i pritom ne ometa promet - je li to njegovo prirodno pravo ? stvar njegove osobne slobode ? Jer , analiziramo li tu hipotetsku situaciju sa strogo znanstvenog motrišta - u čemu je problem ? Konj ( nije drug Bandić op.a. ) ima na glavi zobnicu i sve to mirno podnosi - dakle predminjeva se njegova privola . S druge ( stražnje) strane je čovjek koji ga voli i ne nanosi mu ni duhovnu ni materijalnu (tjelesnu ) štetu . Eto primjera esencijalne slobode a koja nije u koliziji ni sa naputcima ( direktivama ) europske komisije a niti je u ne skladu s poveljom UeNa o ljudskim pravima . Čak ni veterinarski fakultet ne bi imao uporišta za prigovor . Viva la liberte !!!
Gledano strogo znanstveno ( a kako drugčije ? ) to je manifestacija ostvarene ljubavi . Gledano emotivno ; koje li sreće za gospodina Lućina !!! Koliki od nas uspiju u realizaciji svojih ljubavi ???

i naravno ; opet se tu miješa Katolička Crkva i nešto zanovijeta . Ta anakrona institucija puna rigidnih , zaostalih spodoba koje uvijek podmeću noge nezaustavljivom kotaču povijesti i napretka .

Ali ….. vidim rješenje na obzoru !!!! Crkvu treba demokratizirati i omogučiti slobodne izbore za kardinala . Naravno ,zbog okoštalosti struktura u prvom je mandatu nuždno direktivom eurobske komisije na to mjesto jednoglasno izabrati gospođu Pušič a poslje čemo već vidjeti ….

Barba


Post je objavljen 14.12.2009. u 10:39 sati.