Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Glas Koncila i crkvena medicina

U članku Glasa Koncila pod naslovom “Mamografija pod upitnikom” u sklopu valjda kolumne “(pri)govor znanosti”, koju potpisuje “kršćanska inicijativa pro scientia” (je li ovo oksimoron???) fino se ističe slijedeći tekst:


Osim što ne pridonosi smanjenju smrtnosti od te bolesti, mamografija predstavlja povećani rizik za razvoj raka dojke i kardiovaskularnih bolesti


E sad, na stranu kršćansko poimanje medicine i znanosti, mogu zamisliti scenarij na jednoj od sljedećih nedjeljnih propovijedi simpatičnog fra Joza.

“Evo, drage vjernice, čitali ste i sami u prošlom Glasu Koncila, mamografija može izazvati rak dojke i kardiovaskularne bolesti... Baš zato sam ja u župnom uredu otvorio ordinaciju za rano otkrivanje raka dojke. Čitali ste u spomenutom članku da žene preko 74 godine ne trebaju ići na mamografiju, pa molim i vas starije gospođe da mi ne dolaze. Narudžbe primam nakon mise i telefonski. Također bih volio napomenuti da će i fra Mate također u samostanu otvoriti ordinaciju gdje će raditi papa-test (hmmmm...). Ovim bih također zamolio muške vjernike da na pregled zbog utvrđivanja raka prostate ipak odu u liječnika, usprkos glasinama, fra Mijo ipak ne provodi takve preglede”

Post je objavljen 12.12.2009. u 09:10 sati.