Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Mamić peko granice po pojačanja

Image and video hosting by TinyPic
Dinamo će se raskidom ugovora zahvaliti Papu i Cufreu. Sigurno neće raditi probleme Vrdoljaku i Tomiću. Za Mandžu se čeka prava ponuda, a rampa će se spustiti Lovrenu

Sasvim je izvjesno da su u Dinamu ovih dana prionuli enigmatici i rješavanju igračke križaljke za proljeće. Takav zaključak slutimo iz nekoliko rečenica koje će ovih dana na kapaljku ponuditi društvo iz Maksimira. Krenuo je Mamić s ‘probnim balonima’ preko svojih novinarskih intimusa. Prvi o transfer listi na kojoj su imena Cufrea i Papadopoulosa, a potom onaj o ‘vetu na strance’ iz Bruxelessa. Naravno, cijela priča je brže-bolje demantirana jer ga je novinar navodno krivo interpretirao.

Nakon utakmice s Pomorcem i Barišić se dotaknuo stranaca u kontekstu raskida ugovora.
- Pokušat ćemo se rasteretiti već u prijelaznom roku

EL presidente je preiskusan da bi olako prevalio tu rečenicu preko usta, što će značiti da su nakon Temišvara Pap i Cufre bivši. ‘Perverzno pojačanje’, kako ga je nazvao Mamić nakon što su si ljetos u Okrugljaku pružili ruke, nije ispunilo očekivanja. Tek četiri gola znače otpusno pismo, baš kao i za Leandra Cufrea čiji se doprinos u Dinamu može okarakterizirati ‘alibi igrom’. Tek pokoja greška, ali niti jedan centaršut s lijeve strane s happy endom.

Dvojcu će se sigurno pridružiti i Glavina koji bi se mogao vratiti u Ukrajinu, a možda i Mandžukić. Naravno, pod uvjetom da mu Tarzan Cvjetković pronađe klub koji će zadovoljiti Mamićeve apetite. Sidro bi mogao dignuti i Vrdoljak koji je već bio u izlogu, navodno i dogovorio Bundesligu, ali je transfer stopiran nakon uzvratne utakmice finala Kupa kada je curilo na sve strane. U slučaju Ante Tomića načuli smo da se kao iduća destinacija spominje Belgija.

Odlaskom Cufrea, počinje potraga za lijevim bočnim. Ibanezova igra je poput hoda kroz minsko polje. Nikada ne znaš što te čeka na idućem koraku. Pivarić će vjerojatno ostati u Lokomotivi, a Carlos nas ničime nije uvjerio da je rješenje za Dinamo.

Domagoj Vida zna da ga Jurčić želi, ali njegove želje gledaju u smjeru ‘liga petica’. Na putu do tamo mogao bi svratiti u Maksimir jer mu ta usputna stanica diže renome, a time i visinu transfera. Ne sumnjamo da će ga Tarzan već podučiti formuli. Ako je Zec pobjegao iz Maksimirske šume, možda će se krenuti i u nabavu napadača.

- U Hrvatskoj nema gotovog igrača za Dinamo - rekao nam je Zdravko Mamić, što sigurno znači da se kreće u novi šoping preko granice. Možda po Marka Babića?


SIGUNO ODLAZE
-Papadopulos,Cufre,Glavina
MOGUĆI ODLASCI
-Mandžukić,Vrdoljak,Tomić
SIGURNO OSTAJU
-Butina, Lončarić, Tomečak, Kovač, Barbarić, Lovren, Bišćan, Ibanez, Etto, Badelj, Calello, Sammir, Chago, Morales, kramarić, Sivonjić, Slepička
MOGUĆA POJAČANJA
-Vida,Zec,Babić,Antolić,Pivarić


Post je objavljen 11.12.2009. u 15:49 sati.