Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Predsjednik Mesić čestitao Dan hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić uputio je čestitku u povodu Dana Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, koji ove godine obilježavaju 18. obljetnicu osnutka, priopćeno je danas iz Predsjednikova ureda.



Pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Predsjednik je poručio da je ponosan na njihove uspjehe, požrtvovnost i ustrajnost koju iskazuju od trenutka svog nastanka, tijekom Domovinskog rata, do danas.

"Svojim djelovanjem postali ste jamac sigurnosti i nepovredivosti hrvatskog zračnog prostora. I ne samo to, vašim razvojem mjesto i značaj Zrakoplovstva u obrambenom i civilnom sektoru jačali su, zadaće su se mijenjale i nadopunjavale kako su potrebe rasle. Postali ste neizbježan čimbenik protupožarne zaštite, medicinskog zbrinjavanja, traganja i spašavanja i još mnogih ne-vojnih zadaća. Vaše neprocjenjivo ratno i mirnodopsko iskustvo, znanje i visoka razina profesionalnosti, učinili su vas poželjnim partnerom u međunarodnim operacijama očuvanja mira", stoji u Predsjednikovoj u čestitci.

Podsjeća i da su u godini u kojoj je Hrvatska postala punopravna članica NATO saveza, zrakoplovne snage aktivno i uspješno uključile u NATO misiju na Kosovu. Ostvarena je i transportna sposobnost u udaljene mirovne operacije, kao što je mirovna misija ISAF u Afganistanu.

"Znam da bi vam izvršenje zadaća uvelike olakšala nova i moderna tehnika, suvremeni zrakoplovi i oprema. Međutim, unatoč nastojanjima svih odgovornih za obrambeni sustav, uključujući i mene kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske, učinjeno je onoliko koliko su to dopuštale mogućnosti države. Vjerujem da će se postojeći planovi opremanja i modernizacije ostvariti onog trenutka kada ekonomski sustav zemlje stane na zdrave noge i postane dugoročno održiv", ističe u čestitici predsjednik Mesić.

Post je objavljen 10.12.2009. u 08:49 sati.