Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Bile jednom… Siluete kao moja…

Za temu svoje nove predstave ‘Kelkope’ su odabrale snagu žene, a u tome su im pomogli koreografi Maša Kolar, Zoran Marković i Igor Barberić.
Premijere:10. i 11.12.2009. u Histrionskom domu


Predstava ‘Bile jednom… Siluete kao moja...’ sastoji se od dva dijela. Koreografiju prvog dijela potpisuju plesači i koreografi Maša Kolar i Zoran Marković, dok je autor drugog dijela Igor Barberić.

Dvije različite priče i dva različita konteksta, kako kažu autori, ipak imaju zajedničku poveznicu – snagu, i to snagu žene.

Profesionalni plesni ansambl Kelkope postoji i djeluje od 1993. godine. Članovi ansambla su profesionalni plesači koji djeluju na različitim područjima plesne umjetnosti. Do sada ansambl postavio i izveo osam samostalnih projekata te dva u suradnji s drugim koreografima. Umjetnička voditeljica ansambla je Tamara Savićević.

Uz ansambl, u ovoj predstavi kao alternacije sudjeluju i članice njihova podmlatka.

uloge: Tamara Savićević, Maja Krčelić Petrović, Tamara Krčelić, Aleksandra Naumov, Jasna Perin, Marija Stanković, Jelena Vojković, Nikolina Končić, Jelena Šarac i Tena Šarić; alternacije: Sonja Biglbauer, Tea Anzulović, Marijana Topić i Adriana Marš
autor: Maša Kolar, Zoran Marković, Igor Barberić
produkcija: Kelkope
koreografi: Maša Kolar, Zoran Marković, Igor Barberić




Post je objavljen 09.12.2009. u 10:13 sati.