Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomački kontakt policajci opet najuspješniji

mupPt


U subotu, 5. prosinca 2009. godine u vremenu od 9.00 do 13.00 sati djelatnici Policijske Postaje Pitomača, kontakt policajci Freddy Čižmar i Siniša Tišljar sproveli su akciju dobrovoljne predaje ilegalnog oružja pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija“ u prostorijama pitomačke Šumarije. Akcija je bila u isto vrijeme provođena u svim većim mjestima Virovitičko-podravske županije a na pitomačkom prostoru predano je:
- 3 automatskih pušaka,
- 2 puške ručne izrade,
- 1 puška „M-48“,
- 1 poluautomatska puška,
- 1 pištolj ručne izrade,
- 9 ručnih bombi,
- 4000 komada nerasprskavajućeg streljiva,
- 1 minobacačka mina,
- 12 tromblonskih mina,
- 4 komada topničkog streljiva,
- 0.6 kg eksploziva
Kod usporedbe s količinom predanom na području cijele županije vidi se da su djelatnici PP Pitomače sami prikupili gotovo svu količinu oružja. Prije provođenja ove akcije Siniša i Freddy uložili su veliki napor, predhodno kontaktirajući braniteljske i lovačke udruge, kao i ostale građane, te im davali potrebite podatke o načinu vračanja oružja.
Pošto su naši djelatnici Policije u zajednici svima poznati po ljubaznosti i dobrom kontaktu s svim stanovnicima naše općine, svaka njihova ovakva preventivna akcija nagrađena je i prepoznata po dobrom odazivu. To je samo jedan od dokaza da projekt Policije u zajednici na području koje pokriva PP Pitomača dobro sproveden u djelo.
Ovim putem kontakt policajci Freddy Čižmar i Siniša Tišljar zahvaljuju savjesnim građanima te svojim kolegama koji su im pomogli pri navedenoj akciji kao i Šumariji Pitomača na ustupljenom prostoru.

Obavijest i apel prema građanima:
Ova akcija nije završena, ona traje i dalje i to prije svega valja imati na umu, od strane policije pozdravlja se savjest svih onih građana, koji su u subotu 5. prosinca predali svoja nelegalna ubojita sredstva, ali i dalje se pozivaju svi oni građani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, koja su zaostala od domovinskog rata, a boje se vratiti, da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će ista i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, neće snositi nikakve sankcije.



Post je objavljen 07.12.2009. u 19:11 sati.