Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

I nikom nije lepše nek je nam...

Image and video hosting by TinyPic
Dinamo je ponovno u igri za prolaz skupine! Modri su golom Slepičke pobijedili Anderlecht sa 1-0 i sada sve ovisi o Ajaxu. Nizozemci moraju dobiti Belgijce, a Modri Temišvar...

Dinamo je pun nade otputovao u Bruxelles. Pobjeda je bila imperativ, cilj koji je bio ispred modrih trupa. A pobjeda je i došla, sjajnom igrom protiv Anderlechta i pogotkom Slepičke. Modri su došli do tri boda koja mu jamče nadu za euro-proljeće. Prva prilika na utakmici pripala je Miroslavu Slepički koji je već u drugoj minuti zaprijetio udarcem s dvadesetak metara. No, lopta nije 'htjela' u mrežu i proletjela je tek nekoliko centimetara pored gola. Sljedeću polupriliku čekali smo do 6. minute kada Ibanez s tridesetak metara, iz slobodnog udarca, puca daleko iznad gola. U početnim minutama Modri su pritiskali, stvarali manje probleme Anderlechtovoj obrani.

Tako u 17. minuti bilježimo akciju Modrih nakon koje je mladi Tomečak pucao s ruba šesnaesterca iako je, moramo primjetiti, imao puno boljih alternativnih rješenja. Nakon Tomečakovog bezopasnog udarca krenula je manja opsada na Tomu Butinu. U 24. minuti Lukaku se dobro izborio za udarac u Dinamovom kaznenom prostoru, ali njegov udarac obranio je Butina. Devet minuta kasnije Belgijci su opet izbacili zadnji red modrih. Gillet je doslovno prošetao kroz Kovača i društvo, pucao, ali opet je Butina sjajno reagirao i loptu odbio u korner nakon kojeg se tresla greda koja se tako ispriječila pogotku u Dinamovoj mreži. No, tu modrim mukama nije bilo kraja. Opet se u prilici našao Lukaka, koji je nakon asistencije Boussoufe, opasno pucao, ali Butina je opet sjajno reagirao. Do kraja prvog dijela bilježimo samo priliku Mandžukića koji je iz pomalo teške situacije pokušao iznenaditi vratara Anderlechta, ali lopta je prošla pored gola.

Drugi dio nije najbolje počeo za igrače hrvatskog prvaka, U samo dvije minute Legear i Lukaka stvorili su velike probleme Butini, ali vratar Dinama potvrdio je svoju veliku večer. A onda u 57. minuti Dinamo je poveo. S desne strane Tomečak je sjajno, vanjskim dijelom ljevice, nabacio loptu u peterac domaćina gdje je najviši bio Miroslav Slepička koji je glavom mirno poentirao za vodstvo Modrih. Nakon pogotka utakmica je dvadesetak minuta prošla uz žestoku bitku na sredini terena, ali i nekoliko bezuspješnih pokušaja udaraca na gol. A onda je u 76. minuti Boussoufa stvorio velike probleme Dinamu. Prošao je desnom stranom, nabacio je nezgodnu loptu koja je padala na peterac modrih. Tamo ju je netko od domaćih igrača usmjerio prema mreži Tome Butine, ali srećom spreman je bio Etto koji je spretno izbio loptu i tako otklonio veliku opasnost.

Do kraja domaćini su pritiskali zadnji red Modrih, pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka, ali nisu uspjeli. S druge strane Vrdoljak je u drugoj minuti sudačke nadoknade propustio priliku za potvrdu pobjede, kao i Badelj, trenutak poslije, koji je pucao dosta loše iako je kraj sebe imao i sugrače koji su bili u puno boljoj poziciji i bliže golu domaćih. No, na kraju, igrači, stručni stožer i navijači Dinama podignutih su ruku napustili Bruxelles.


ANDERLECHT - DINAMO 0:1
(Slepička 57)
Bruxelles: Stadion Vanden Stock

ANDERLECHT: Proto, Mazuch, Descacht (Kouyate, od 85), Van Damme, Legear (Suarez, od 68.), Lukaku, Gillet, Biglia, Boussoufa, Sare (De Sutter, od 72), Juhasz

DINAMO: Butina, Etto, Lovren, Kovač, Ibanez, Badelj, Vrdoljak, Tomečak (Chago, od 90+2), Sammir (Barbarić, od 81), Mandžukić, Slepička (Papadopoulos, od 66.)



Post je objavljen 02.12.2009. u 23:39 sati.