Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Rasmussen očekuje veći doprinos i od ostalih članica

Glavni tajnik Nato-a Anders Fogh Rasmussen pozdravio je u srijedu odluku američkog predsjednika Baracka Obame o slanju dodatnih 30.000 vojnika u Afganistan, ističući da sličnu odluku očekuje i od drugih saveznika.



"U ime NATO-a, pozdravljam najavu predsjednika Obame novog američkog pristupa misiji u Afganistanu. Odluka predsjednika Obame da znatno poveća broj američkih vojnika u toj operaciji dokaz je njegove odlučnosti. Pristup koji je on iznio predstavlja širu političku strategiju za uspjeh", kaže se u poruci glavnog tajnika Rasmussena.

Predsjednik Obama je objavio slanje dodatnih 30.000 vojnika u Afganistan, koji će biti razmješteni u prvoj polovici sljedeće godine, te planove za početak povlačenja tih pojačanja za 18 mjeseci.

"Ovo nije samo američka misija: američki saveznici u NATO-u dijelili su rizike, troškove i teret ove misije od početka. Budući da su Sjedinjene Države pojačale svoj angažman, uvjeren sam da će i ostali saveznici, kao i naši partneri u toj misiji, također bitno povećati svoj doprinos", dodaje Anders Fogh Rasmussen.

Post je objavljen 02.12.2009. u 10:01 sati.