Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Potreban je veći angažman Pakistana

Britanski premijer Gordon Brown zatražio je od pakistanskih vlasti da pojačaju napore protiv Al Kaide dok saveznici pripremaju povećanje angažmana u Afganistanu, u dva televizijska intervjuu emitirana u nedjelju. "Pakistanska vlada počela je borbu protiv talibana i Al Kaide u Južnom Vaziristanu, ali moramo se upitati kako to da se osam godina nakon 11. rujna nitko nije mogao približiti Osami Bin Ladenu ili Ajmanu al-Zawahiriju, drugom čovjeku Al Kaide", istaknuo je premijer za BBC.



"Moramo zatražiti od pakistanskih snaga sigurnosti, vojske i političara da nam se pridruže u tom velikom naporu kojemu svijet posvećuje sredstva ne samo radi izolacije Al Kaide nego i radi njihova svladavanja u Pakistanu", nastavio je Brown. U intervjuu za tv postaju Sky News Gordon Brown je istaknuo da London "traži više od Pakistana". "Al Kaida ima uporište u Pakistanu, ta baza i dalje postoji tako da su u stanju regrutirati nove pristaše iz inozemstva", upozorio je Brown. "Pakistanske vlaste nas moraju uvjeriti da poduzimaju doista sve potrebne akcije kako bi se riješili te prijetnje". "Mislim da podrška koju smo spremni pružiti Pakistanu, u teškoj gospodarskoj situaciji, te podrška koju smo spremni dati njegovoj vojsci mora pospješiti njegovu odlučnost", zaključio je britanski premijer.

V. Britanija ima 9000 vojnika u Afganistanu a broj bi se mogao povećati na 9500 ako i druge zemlje članice NATO-a daju svoj doprinos.

Post je objavljen 30.11.2009. u 16:05 sati.