Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Prva isporuka ratnog broda iz NATO države Rusiji

Francuski premijer Francois Fillon i ruski Vladimir Putin sastali su se u srijedu prijepodne u dvorcu Rambouillet, blizu Pariza, označivši početak rada četrnaestog bilateralnog susreta na kojemu se treba potpisati više gospodarskih ugovora. Istodobno, pet francuskih ministara - Jean-Louis Borloo (za zaštitu okoliša), Valerie Pecresse (visoko školstvo), Eric Besson (useljavanje), Christian Estrosi (industrija), Pierre Lellouche (europska pitanja) - sastaje se s ruskim kolegama.



Zajednička sjednica u nazočnosti ministrice gospodarstva Christine Lagarde planira se nakon toga, uz sudjelovanje više od dvadesetero čelnika francuskih i ruskih poduzeća, među kojima su čelnici francuskog EDF-a, GDF-Sueza i Totala te ruskog plinskog diva Gazproma, Aleksej Miler. Tema susreta bit će ugovori na polju automobilske industrije i energetike, kao i isporuka Rusiji francuskog ratnog broda, što je prva takva isporuka između Moskve i jedne NATO-ove zemlje.

Putin je u četvrtak navečer doputovao u Pariz, gdje je večerao s Fillonom. Ruski premijer trebao se sastati i s predsjednikom Sarkozyjem, ali je ovaj otputovao u Latinsku Ameriku, na summit zemalja s područja Amazone o klimatskim promjenama, uoči klimatske konferencije u Kopenhagenu. Dvojica su telefonski razgovarala u srijedu, objavila je Elizejska palača.

Post je objavljen 28.11.2009. u 14:45 sati.