Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Papova tri gola koštala su 230.000 €, raskid bi Mamića stajao milijun!

Image and video hosting by TinyPic
Po zaradi u Dinamu na prvom mjestu je Papadopoulos sa 650.000 eura godišnje, slijede ga Argentinac Cufre i Robert Kovač sa po 600.000 eura. Mandžo je tek četvrti...

Dinamo za svojih 10 najvećih igračkih ugovora troši 4 milijuna i 420.000 eura godišnje. Iako se u nekim medijima spekuliralo da je daleko najplaćeniji Mario Mandžukić koji je po tim izvorima zarađuje milijun eura godišnje, to nije istina. Pouzdani i ozbiljni klupski izvori kazali su nam da je hrvatski reprezentativac i najveća zvijezda Modrih tek na četvrtom mjestu po zaradi sa 550.000 eura godišnje. Prvo mjesto drži Grk Dimitrios Papadopoulos sa 650.000 eura godišnje, slijede ga Argentinac Cufre i Robert Kovač sa po 600.000 eura. Ima logike što su Pap i Cufre skupa s Kovačem najplaćeniji Dinamovi nogometaši. To su poznata nogometna imena, dugo godina etablirana na svjetskom nogometnom tržištu i njima se moralo dati mnogo novca kako bi došli igrati u Prvu HNL.

Druga stvar je njihov doprinos momčadi. Niti Papadopolulos niti Cufre nisu opravdali tolika ulaganja. Robert Kovač jest. Kad je bio potpuno zdrav igrao je odlično, bio vođa momčadi, a uz njega su stasali Lovren i Barbarić. Dovođenje Kovača bilo je pun pogodak za Modre.
Kad pogledamo Top 10 najplaćenijih, onda se može utvrditi da je odlično ulaganje transfer Moralesa koji se uz Milana Badelja pretvara u ključnog igrača vezne linije, srca momčadi. Doduše, Morales je s novim ugovorm i dalje tek šesti na listi najbolje plaćenih, pa je upitno i koliko bi trebo biti zadovoljan s Mamićevom nagradom. Iako se nije iskazao velikim golgeterskim mogućnostima, čini nam se da potpuni promašaj nije niti Miroslav Slepička. Nije bezobrazno skup, a kad je dobivao prilike, istakao se mnogim asistencijama. Argentinac Calello bio je previše ozljeđivan da bismo mogli dati konačan zaključak, ali ako ćemo se malo zaigrati i ponuditi nogometno proročanstvo, imamo osjećaj da bi zdrav mogao pokazati da je dobra kupnja. Igor Bišćan je zdrav također bio solidan, ali kod starijih igrača uvijek se javlja problem ozljeda, uzrokovan otkucavanjem biološkog sata.
Sammir je već davno ispričana priča, on dosad nije opravdao uloženo, vidjet ćemo hoće li povišicu. Etto pak stagnira. Kad se sve zbroji, onda se može kazati da Modri među svojih Top 10 ugovora kriju plusove (Mandžukić, Kovač, Morales, Bišćan, Calello, Slepička), ali i minuse (Papadopoulos, Cufre, Sammir, Etto).

Naravno da će modra vrhuška ovoga zimskoga prijelaznog roka pokušati precrtati dva najveća i najskuplja minusa, Papadopoulosa i Cufrea. Grk je u Dinamu pet mjeseci, mjesečno zarađuje nešto više od 54 tisuće eura. Računica je jasna, Papadopoulos je za ovih pet mjeseci zaradio nešto više od 270.000 eura. Toliko su Dinamo koštala njegova dva gola u Prvoj HNL i dva u europskom natjecanju. Malo preskupo, zar ne? Cufre je pak za tri mjeseca boravka u Maksimiru utržio 150.000 eura jer zarađuje 50.000 mjesečno. U priču onih koji bi se maksimirski vlastodršci željeli riješiti spada i jedan plus, bolje rečeno “plusić”, Slepička. On je za godinu dana zaradio predviđenih 300.000 eura.

Jasno da se tih stranaca neće biti lako riješiti jer imaju pravovaljane ugovore. Papadopoulosu i Slepički ugovori istječu u ljeto 2012. godine, Cufreu u ljeto 2011. godine. Ako bi sporazumno pristali na raskid, vjerojatno bi se s Modrima našli na pola “financijskog puta”. Papadopoulos bi za tri godine, koliko je potpisao za Dinamo, trebao zaraditi milijun i 950.000 eura, Slepička za svoj 3,5-godišnji ugovor milijun i 50.000, a Cufre za dvogodišnji 1,2 milijuna eura.

Ako bi taj trojac pristao na raskid i uz polovicu svojih ugovora, kako je to uobičajeno u takvim prilikama, njihova otpremnina ove zime iznosila bi 2 milijuna i 100 tisuća eura.

Post je objavljen 27.11.2009. u 11:15 sati.