Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bebić primio polaznike Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je dana polaznike XII. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić", koje su predvodili dekan Hrvatskog vojnog učilišta, brigadir Željko Akrap i obnašatelj dužnosti načelnika Ratne Škole, kapetan bojnog broda Ivan Bakavić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.



Polaznike Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predsjednik Sabora je izvijestio o zakonodavnoj aktivnosti Sabora u procesu usklađivanja europskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a, te ih je izvijestio kako je zajedno s predsjednicom albanskog parlamenta Jozefinom Topalli prošle godine uputio zajedničko pismo predsjednicima parlamenata država članica NATO-a u cilju ubrzanja procesa ratifikacije protokola o pristupanju ove dvije države Sjevernoatlantskom savezu. Obavijestio ih je i o jačanju uloge nacionalnih parlamenata u Europskoj uniji, koje je predviđeno Lisabonskim ugovorom, a razgovaralo se i o predstojećim promjenama hrvatskog Ustava.

Dekan Hrvatskog vojnog učilišta Akrap predsjednika Sabora je upoznao s ustrojstvom i radom Hrvatskog vojnog učilišta, dok je obnašatelj dužnosti načelnika Ratne škole "Ban Josip Jelačić" Bakavić govorio o usklađivanju nastavnih planova Ratne škole sa standardima NATO-a, stoji u priopćenju.

Post je objavljen 20.11.2009. u 09:09 sati.