Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Prof. Michta se susreo s OPSA-om i MVPEI-em

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u ponedjeljak, 16. studenoga 2009. godine održano je predavanje i panel diskusija o transatlantskim sigurnosnim odnosima na kojem je poseban gost bio renomirani stručnjak za međunarodne odnose s američkog Woodrow Wilson centra prof. Andrew Michta.



Profesor Michta predstavio je svoje viđenje transatlantskih sigurnosnih odnosa te aktualnih izazova s kojima se susreću NATO i SAD. Kao okvir diskusije poslužila je izrada novog Strateškog koncepta NATO-a, u sklopu kojeg su hrvatski diplomati s američkim znanstvenikom razgovarali o proširenju Saveza, njegovim operacijama, odnosima s Rusijom i ostalim državama partnerima, vanjskoj i sigurnosnoj politici SAD-a te o transformaciji NATO-a.

U raspravi je zaključeno da Hrvatska kroz sudjelovanje u izradi novog Strateškog koncepta NATO-a ima jedinstvenu priliku odmah na početku svog članstva u Savezu doprinijeti formiranju i potvrđivanju njegovih suvremenih političkih ciljeva, uključujući teme od njenog strateškog interesa.

I OPSA je održala sastanak s prof. Michtom. Razgovor s njim bit će objavljen u idućem broju NATO Intervjua.

Post je objavljen 18.11.2009. u 10:10 sati.