Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomački kuhari sutra na 4. "Kamelija cup-u"

Kuhari Srednje škole Pitomača sutra sudjeluju u Opatiji na Danima hrvatskog kulinarstva, 4. natjecanju učenika "Kamelija cup-u".
Pod vodstvom mentora Darka Baričevića pitomačku školu predstavljat će Jelena Kovačević, Darko Sabljić i Dado Felbar i natjecat će se za najbolju ekipu učenika srednjih strukovnih škola između 16 škola s područja cijele Hrvatske. Prošle godina Srednja škola Pitomača osvojila je deveto mjesto od 16 prijavljenih škola.



Dani hrvatskog kulinarstva najznačajnija su godišnja manifestacija hrvatske kulinarske struke čiji je cilj popularizacija kulinarstva i hrvatske kulinarske baštine, njeno turističko valoriziranje, a posebno poticanje kuhara-kreatora kulinarske ponude na promoviranje i upotrebu domaćih prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda. I ove godine Opatija će biti domaćin najboljim kuharima i slastičarima iz svih krajeva Lijepe naše koji kulinarstvo doživljavaju kao umjetnost te u skladu s tom filozofijom kreiraju svoja jela. U hotelu Ambasador će u razdoblju od 15. – 21. studenog „ukrstiti kuhače“ i natjecati se za prestižnu titulu 6. Kuharskog prvaka države, po prvi puta i Slastičarskog prvaka, a najmlađi članovi struke odnosno učenici srednjih škola natjecat će se u 4. Kamelija kupu.
PROPOZICIJE: 4. „KAMELIJA CUP“
natjecanje ekipa učenika srednjih strukovnih škola
Opatija, 17.-18. studeni 2009.
Kategorije natjecanja:
A. Hladno predjelo
Priprema hladnog predjela - zadane namirnice, servirano 3 puta za 1 osobu.
B. Glavno jelo s prilogom
Priprema mesnog jela s prilogom - zadane namirnice, servirano 3 puta za 1 osobu.
C. Desert
Priprema deserta - zadane namirnice, servirano 3 puta za 1 osobu.
Kuhar.hr


Post je objavljen 16.11.2009. u 17:44 sati.