Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

14.11.2009. dan kad je KK VROS Darda pobijedila KK Split

Split poražen u velikom baranjskom spektaklu
Povijesno gostovanje Splita u Baranji bilo je pravi košarkaški spektakl u kojem je na kraju sasvim zasluženo slavio domaćin. Isplatila se hrabrost i upornost protiv Splita koji je bio nadomak pobjedi, ali nije znao sačuvati veliku prednost

Nošeni bodrenjem preko 500 navijača u svojoj dvorani, košarkaši Darde izgradili su dvoznamenkasto vodstvo već do sredine prve četvrtine. Hrvoje Čamagajevac odlično je vodio napade i sudjelovao u realizaciji, ali prevaga je bio Zvonimir Ridl. On i Ivan Krolo nosili su unutarnju igru domaćina na koju je u otvaranju utakmice odgovor imao samo Josip Sobin.

Prvo poluvrijeme bilo je većim dijelom dvoboj u reketu, u čemu su Vrijednosnice Osijek imale prevagu. Vanjski igrači Splićana bili su skroz indisponirani, jedino je Osječanin Aljoša Šarac s klupe unio neku živost, no kad su u otvaranju treće četvrtine Splićani zaigrali ozbiljnu obranu i nametnuli brz tempo igre, ekspresno su preuzeli vodstvo. U sedam minuta došli su od 45:36 do 49:60 najviše zahvaljujući Jeri Macuri i Zoranu Vrkiću.

Gosti su očito ostavili više rezerve za treću četvrtinu, ali znalo se da to ne može biti sve od Darde. Hrabri domaćini zonom su uspjeli umrtviti splitske napade i iznuditi nekoliko grešaka u nizu krajem treće četvrtine, no činilo se da je trica Marka Batine za 54:65 na isteku 30. minute neutralizirala taj pokušaj povratka. Vrijednosnice Osijek ipak su pronašle snagu – seriju 16-2 je inicirao Katavić tricom za 57:67 u 33. minuti, a ostatak su učinili Krolo i Kamaldin Gamma.

Posebno je Krolo dobro koristio propuh u reketu Splita, no Čamagajevac je bio taj koji je šutom iz daljine doveo domaćina u vodstvo 72:71. Uslijedio je niz promašenih šutova i na jednoj i na drugoj strani, što je malo zatim urodilo kontrom za zakucavanje Gamme. Značilo je to da Splićani imaju nešto više od minutu za nadoknaditi minus tri, ali Macura je izblokiran pa ne ulazi šut za tricu Šarca. Konačnu potvrdu pobjede donio je opet Čamagajevac zabivši jedno od dva bacanja jedanaest sekundi do kraja. Značilo je to veliko slavlje za brojnu publiku u Dardi.

Krolo je s 16 poena (5sk) bio najbolji igrač Darde, a po 13 poena su dodali Gamma (4sk) i Čamagajevac (3sk). Jere Macura (16p, 4sk) bio je najbolji igrač momčadi Borisa Kurtovića.

Neću ništa komentirati utakmicu jer to se ne može opisati, to se mora doživjeti.
Evo par slika sa utakmice i videothumbup


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


[Upload your own video]

Post je objavljen 15.11.2009. u 10:29 sati.