Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Papa i 3 Hrvata : ))))

Uf, dobro je da sva ova politika nije samo zabrinjavajuća i živcirajuća...Ponekad me sve to skupa dobro i nasmije...

Image Hosted by ImageShack.us

1. Oduševila me bila izjava naše komisije Iusitia et Pax.
2. Naživcirao me slovenski biskup Stres (! Nomen est omen!) i njihova Iustitia et Pax (!?!).
3. Onda razgalilo Rebićevo: "Ne ukradi!"
Ako se Slovenci mogu pozivati na Papu, tim više i s više prava se Hrvati mogu pozivati na Jahvu i njegovih 10 temeljnih zapovijedi...Pa da vidimo što je pravično, što zakonito, a što - pravedno!
4. Istovremeno sam poput nekog dobrog teniskog meča, pratila nadigravanja mog heroja Polančeca, s mrskim mi Mesićem...Šteta da se Polančec na kraju nije uključio u predsjedničku utrku...Ja još uvijek naivno čuvam svoj glas i potpis za njega, ne dajući ih za sada još ama baš nikom drugom...
5. Onda me oduševilo Norčevo hrabro i junačko držanje (a kakvo bi drugačije i bilo), pred Mesićevim jadnim i jeftinim birtijskim ponudama...Uz nove informacije, koje su mi valjda zbog misija promakle, da se Norac u međuvremenu oženio i dobio dijete! Ma to mi je jedna od boljih vijesti u zadnje vrijeme! Bravo, Viteže!!! Ljubav je doista neslomljiva!
6. I nakon svih mojih zgražanja i mučnina od doslovno svih Mesićevih poteza i izjava, odjednom me stvarno zatekla vijest da će Papa čak i njega primiti...Pa što taj lik može napravit tamo u Vatikanu, nakon svih problema koje ovdje radi hrvatskoj Crkvi i naciji, sukobljavajući se redom sa svim Biskupima, domoljubima, pa i samim križem, nego nas osramotiti...Nakon tisućljetne tradicije i dobrih veza Hrvata sa Svetom Stolicom, nakon fotografije 1. hrvatskog Predsjednika i najdražeg nam Pape, koja je nezaobilazni inventar svakog hercegovačkog doma, sad ovaj bradonja tamo...Jedino što Papa to vjerojatno čini isključivo iz poštovanja prema funkciji Hrvatskog predsjednika, koju ovaj zapravo toliko sramoti i degradira.
7. A onda opet vijest kako je naš dragi hrvatski branitelj i pjevač predivnih domoljubnih pjesama, legendarni Thompson preduhitrio mrskog bradonju, s poštovanjem ljubeći onu istu Papinu ruku, koju je sutradan nakon njega i ovaj drugi morao licemjerno poljubiti (nakon što se toliko puta ljubakao s yoga guruima i sl...I zagorčavao život i ovom narodnom heroju, podržavajući neprijateljske aktivnosti po Europi protiv njega...) No, kao što i Kaćunko kaže: "U domovinskom ratu - Hrvatsku nije spasila yoga, već - vjera u Boga!" i hrabri branitelji poput Thompsona, Norca, Gotovine...I tako, već dugo me neka vijest nije toliko razgalila, koliko Thompsonov primat kod Pape! Bravo, Majstori!
8. A što je najzanimljivije i najsmiješnije, "slučajno" baš ovih dana se i kard. Bozanić mota po Rimu i oko Vatikana...Ma da je netko slagao filmski scenarij, ne bi zanimljivije to sve osmislio...

Bozanić u Rimu

Mesić u Vatikanu

Thompson u Vatikanu

"Zanimljivo je i to što je samo dan nakon Thompsona u Rim stigao i Stjepan Mesić, kojeg je Thompson prozvao izdajnikom, zajedno i s IDS-ovim predsjedničkim kanidatom Damirom Kajinom.

- Nisu antifašisti stvorili ovu državu, neću šutjeti! Najveći izdajnici u Hrvatskoj su Mesić i Kajin, ali mrziteljima Hrvatske poručujem da neće uspjeti ugasiti zajedništvo Hrvata, posvađati mene sa Škabrnjom, voditi politiku protiv branitelja i spriječiti nas da pjevamo o ljubavi prema Bogu i domovini – kazao je tada Thompson."

Uz jedan moj stari tekst, kojeg sam napisala još 2003, a nekako je i dalje aktualan:
Od Thompsona do Mesića : )))

Post je objavljen 12.11.2009. u 20:08 sati.