Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

More je kopno - Priopćenje za javnost

Image Hosted by ImageShack.us

Zagreb, 9.studenoga 2009.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

MORE JE KOPNO - Građanska inicijativa uputila je danas poziv svim saborskim zastupnicima da se do 29. studenoga suzdrže od rasprave i ratifikacije Sporazuma o arbitraži. Svim zastupnicima upućen je sljedeći poziv.

Poštovane gospođe i gospodo saborski zastupnici!

Građanska inicijativa MORE JE KOPNO dana 7. studenoga 2009. najavila je da će od 15. do 29.studenoga ove godine pristupiti prikupljanju potpisa birača sa zahtjevom za održavanje referenduma o graničnom prijeporu s Republikom Slovenijom sa sljedećim pitanjem:

Jeste li za to da se u cijelosti odbaci Sporazum o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije, za koji je Hrvatski Sabor 2. studenoga 2009. godine Vladi Republike Hrvatske dao odobrenje za potpisivanje, što je i učinjeno 4. studenoga 2009. godine u Stockholmu, odnosno da se prijepor između Republike Hrvatske i Republike Slovenije ne može rješavati na ad hoc arbitražnim sudovima, nego isključivo na Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnom sudu pravde Ujedinjenih naroda u Den Haagu?
Pozivamo vas s toga, da se sukladno pravu građana na čin izravne demokracije - referendumu, do 30. studenoga suzdržite od svake daljnje rasprave i ratifikacije sporazuma o arbitraži koji su potpisale Vlada Republike Hrvatske i Vlada Republike Slovenije.

Smatramo da mi birači imamo pravo na ta svoja dva tjedna u ovako važnom pitanju. U koliko se u međuvremenu pristupi ratifikaciji, a mi do 29.studenoga prikupimo potreban broj potpisa birača za obvezujući referendum Republiku Hrvatsku stavit ćete u vrlo neugodnu situaciju.

Naše pak pravo, sukladno Ustavu Republike Hrvatske i zakonu o referendumu, neupitno je i, ponavljamo, najavljeno 7 .studenoga 2009..

S poštovanjem,

Mate Knezović, dipl. iur
predsjednik Organizacijskog odbora
Građanske inicijative MORE JE KOPNO

Ivica Relković, koordinator
098/355-277

****

I moj poetski dodatak, sjetimo se svih naših krasnih pjesama o Moru, pišimo nove...!

More, Oliver Dragojević

"More, more, more
ča je to u tebi
da te čovik više
od života voli.
Za sve blago svita
promini te ne bih
pa ni kad bi pokoj
jema nać u tebi."

Post je objavljen 09.11.2009. u 23:27 sati.