Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamova petarda Šibeniku

Image and video hosting by TinyPic
Četrnaesto kolo 1. HNL kompletirano je susretom Dinama i Šibenika, koji su na kišnom Maksimiru odigrali derbi kola. Modri su utakmicu započeli u slijedećem sastavu: Butina, Tomečak, Ibanez, Kovač, Calello, Lovren, Kramarić, Badelj, Slepička, Sivonjić i Morales.

U trećoj minuti susreta Sivonjić je oprobao udarac, no Blažević je uspio obraniti. Već u slijedećoj minuti Slepička je proigrao Badelja, čiji udarac Blažević uspijeva zaustaviti. Dinamo je odlično ušao u utakmicu, pa je tako u petoj minuti Slepička pucao prema šibenskim vratima, no lopta je prošla pored gola.

Modri su svoju dominaciju na terenu kapitalizirali u šestoj minuti. Nakon nekoliko dodavanja Badelja i Slepičke, Slepička je dodao loptu Moralesu koji je posprema u Blaževićevu mrežu.

Novu priliku Dinamo je imao u 11. minuti. Ibanez je dodao Slepički, no nažalost lopta je prošla pored gola.

Na 2:0 povisio je Ilija Sivonjić u 18.minuti susreta. Tomečak je nabacio s desne strane, Sivonjić je bio sam u sredini i poslao loptu iza leđa šibenskog vratara.

Četiri minute kanije pokušali su gosti ugroziti Butinu. Fuštar je dodao Zecu, no Butina je izbio loptu. Nakon točno pola sata igre modri su stvorili još jednu izglednu priliku. Slepička je u gostujućem šesnaestercu odlično sačuvao loptu i dao povratnu Badelju čiji je udarac blokiran, no lopta se odbila do Slepičke čiji udarac zaustavlja Blažević.

U 36. minuti Dinamo je povisio vodstvo. Slepička je još jednom u tijeku večerašnjeg susreta odlično sačuvao loptu i poslužio Kramarića koji postiže zgoditak za 3:0. Tri minute prije kraja prvog poluvremena u listu strijelaca upisao se i Milan Badelj. Ibenez je proigrao Slepičku, koji lijepo spušta za Badelja, a on šalje loptu u šibensku mrežu za 4:0. Tim je rezultatom završeno prvo poluvrijeme.

Tijekom poluvremena u svlačionici je ostao Robert Kovač umjesto kojeg je ušao Tomislav Barbarić. U 52.minuti Slepička dodaje za Sivonjića, no njegov udarac, nažalost prolazi pored gola. Prvu izmjenu gostujući trener Karačić napravio je u 59.minuti kada je umjesto Bačelić- Grgića u igru ušao Božić. Nakon sjajne kontre Milana Badelja u 63.minuti, Kramarić je u prilici povisiti vodstvo modrih, no Blažević je zaustavio njegov udarac. U 66.minuti udarac je oprobao Ermin Zec, no Butina je s lakoćom uhvatio loptu.

Dvije minute kasnije Dinamo je zabio i peti pogodak. Nakon što je Pedro Morales izveo korner, svoj treći prvenstveni pogodak postigao je Tomislav Barbarić.

U 70.minuti Šibenik je ostao s igračem manje. Izravni crveni karton zbog brutalnog prekršaja na Ibanezu dobio je Mladen Jurčević.

U 73.minuti Kramarić je odlično pucao s oko osamnaest metara, no Blažević je odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

Igrala se 87.minuta susreta kada je Kramarić dodao povratnu loptu Chagi, koji snažno puca, no prečka zaustavlja loptu.
DINAMO-ŠIBENIK 5:0
Zagreb, stadion Maksimir
Gledatelja: 4000
Suci: Bruno Marić (Daruvar), Križarić (Čakovec), Fegeš (Nedelišće)
Strijelci: 1:0- Morales (6.'), 2:0- Sivonjić (18.'), 3:0- Kramarić (36.'), 4:0- Badelj (42.'),5:0- Barbarić(68.')
Žuti kartoni: Slepička, Calello (Dinamo), Zec (Šibenik)
Crveni karton: Jurčević (Šibenik)

DINAMO: Butina, Tomečak (69.' Etto), Ibanez, Kovač (46.' Barbarić), Calello, Lovren, Kramarić, Badelj, Slepička, Sivonjić, Morales (72.' Chago)

ŠIBENIK: Blažević, Vidić, Karadža, Jurčević, Zec (67.' Makarin), Alispahić, Husmani, Bačelić- Grgić (59.' Božić), Medvid, Fuštar (77.' Kulačić), Ademi

Post je objavljen 09.11.2009. u 13:08 sati.