Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Kako motivirati nemotivirane učenike 7

NOĆ ČITANJA LEKTIRE
Vrlo je zanimljiv način na koji neke škole motiviraju učenike obeshrabrene čitanjem lektire. Opće je poznato da danas čak i djeca u nižim razredima skidaju već napisane lektire s interneta. Da bi učenike koji ne vole čitanje potaknule da knjige ipak pročitaju, neke su škole organizirale noć čitanja lektire. Obavijestili su djecu i roditelje da u određeni petak organiziraju noć čitanja lektire, da će djeca koja se žele uključiti cijelu noć pod nadzorom svojih učitelja provesti u športskoj dvorani. Zamolili su roditelje da djeci pripreme deku ili vreću za spavanje, sokove, sendviče, grickalice ili što im već treba kako bi pročitali svoju knjigu. Djeci su rekli neka dođu u trenirkama ili odjeći u kojoj mogu i spavati kad im bude dosta čitanja.
Treba li uopće govoriti o tome kako je noć čitanja lektire bio uspješan projekt? Osim onih koji vole čitati, došla su i djeca iz viših razreda koja nikad ništa nisu čitala i koja su te noći pročitala svoju prvu knjigu u životu.
Takvu motivaciju svome djetetu može priuštiti svaki roditelj. Dovoljno je da za jednu noć oslobodi dnevnu sobu ili terasu, pripremi sendviče i sokove i dopusti djetetu da pozove nekoliko prijatelja.


Post je objavljen 08.11.2009. u 13:38 sati.