Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Alka Vuica i Zelena lista: Spasimo Hrvatsku zajedno!

Mile Sokolić, Alka Vuica, Vlasta TothKao što znate, jučer je i službeno potvršeno da je Alka Vuica kandidatkina za predsjednicu Zelene liste. Odnosno, da budemo precizni: nitko još nije službeno kandidat, jer je tek počelo prikupljanje potpisa, koje će trajati do ponedjeljka 16. studenoga. Zelena lista organizira prikupljanje potpisa na štandovima u Zagrebu i drugim gradovima. Ja ću odraditi jednu "turu" dežurstva na štandu na Cvjetnom trgu sutra (subota) 0d 14 do 17 sati. Dakle, oni koji žele potpisati, a eventualno i popričati sa mnom, mogu u to vrijeme naići. Štandovi će biti od nekog doba prijepodne i na Trgu bana Jelačića i u Importane prolazu, a kasnije i na drugim mjestima.

Facebook grupa Alka za predsjednicu.

Izjava Zelene liste: Zašto podržavamo kandidaturu Alke Vuice.

Prilažem dvije fotografije koje sam snimio na jučerašnjoj objavi kandidature u holelu Esplanade u Zagrebu. Nisu baš neke, ali su moje. :)

Alka daje izjavuTek kad se predaju prijave kandidature i potpisi, te ih izborno povjerenstvo prihvati, započet će prava izborna kampanja. Naravno, već ima kontroverznih reakcija i diskusija. sSvee u svemu misli, da je Alka Vuica, usprkoj njenom imageu, obziljna žena koja će ovom prilikom pokazati svoje drugo, manje poznato lice, koje inače možete naći u njenoj knjiz "Kritika muškoga uma" i u njezinih stihovima, koji se često bitno razlikuju od pjesama, koje pjeva.

Njeno pismo građanima i građankama Hrvatske možete pročitati na mrežnom sjedištu Zelene liste. Jedan meni osobito drag citat (jer sam i sam često slično pisao):

Kažete često, "Ne zanima me politika.", a ne radi se tu o politici, nego o našoj stvarnosti. "Zoon politicon", jest društveno biće. Ne postoji društvo izvan čovjeka ni čovjek izvan društva, pa nema ni ljudi koji mogu izbjeći politiku, bili oni u njoj aktivni ili trpjeli sve što im je učinila. Stoga je mnogo bolje i pametnije aktivno sudjelovati i mijenjati sve što nam svima nanosi štetu.

Pročitajte recmo moj dnevnik od 6. svibnja ove godine: Studentski prosvjed razotrkiva: naši su političari idioti!


Pojmu politika traba vratiti njegovo časno značenje: zalaganje za stvar "polisa", za zajednicu - za javno dobro, za opće dobro. Tko se ne bavi politikom u tom smislu, po Aristotelovoj je definiciji - idiot (onaj koji je nesposoban za život u zajednici). Vrlo je loše, podcjenjivanje samih sebe i voda na mlin profesionalnih političara kad sudionici društvenih pokreta i građanskih inicijativa, izlazeći u javnost s evidentno političkim zahtjevima, istovremeno trvde kako se oni "ne žele baviti politikom". Politikom se svi kao državljani trabamo baviti, svaki naš apel na širu zajednicu jest politički čin - ono pak, čime se bave političari jest političarenje, ili obično politikantstvo. Oni se bave svojim bijednim igricama u borbi za moć i vlast, u borbi za slast i mast.


Post je objavljen 06.11.2009. u 23:54 sati.