Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Rođendanska fešta

Hipi happy birthday

U subotu je fešta. Mlađa Potočnica slavi 11. rođendan. Uzbuđena je već danima. Sinoć smo napravile pozivnice, svakom pozvanom djetetu posebna. Skidala godovnjača sličice s interneta, peseke, mace, kornjačice, sjajna slova, smišljala tekst. A mater dobila zadatak uobličiti pozivnice. S tajom je Potočnica obavila većinu nabavke – brdo frfa, pa sokiće, pa papirnate tanjure, pa plastične čaše i vilice, pa salvete. Toliko su joj se svidjele čvrčke na salvetama (tajo i ja to zovemo čvrčke ili frljoke, curke koriste riječi "žvrlja" i "škaraboć") pa hoće isti motiv na torti.

Torta se kod nas tradicionalno naručuje u slastičarni. Od ovog ljeta nam je najpoznatija, Villa Soši u neposrednoj blizini. Preselila s trga na tržnicu, u prostorije bivše mesnice. Ter se tržnicom širi miris kave i kolača, mmmm. A kolači su prva liga. Uostalom, vlasnica slastičarne je višestruko nagrađivana a sprema se upisati i u Guinessovu knjigu rekorda.

Dakle, tortu ćemo riješiti. Nakon što gosti stignu u subotnje popodne, i razbukta se zabava, naručit ćemo halo-pizzu. I to je to. Još me čeka mal žešće pospremanje kuće i sklanjanje kompjutera iz dječje sobe. I zabava može početi. Za njih šesnaest. Kao – nije dijete moglo manje prijatelja pozvati jer je ove godine u novom razredu a ima i staro društvo. Ajd... Al ovo je posljednji rođendan s takvom feštom. Ubuduće će, kao sestra, izvesti par prijateljica van na pizzu ili kolače, malo prošetati gradom. I, naravno, počastiti društvo u razredu i na slobodnim aktivnostima.


Post je objavljen 05.11.2009. u 10:39 sati.